Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

rajčatová
                               vegepizza




















































                                             Rajčatová vegepizza


          Těsto: 150 g polohrubé mouky, 60 ml vlažné vody, 4 lžíce olivového oleje, 2 g sušeného droždí, špetka soli
          Omáčka: 200 g loupaných, krájených rajčat v plechovce, 1 stroužek česneku, lžíce olivového oleje, špetka sušeného oregana, sůl
          Dále: 2 větší červená rajčata, 6 cherry rajčat (červená i žlutá), lžíce olivového oleje, sušená bazalka, čerstvá bazalka


          Mouku, vodu, olej, droždí� a sůl smí�chejte a vypracujte těsto, které nechte zhruba půl hodiny odležet. V hrnci zahřejte krájená rajčata,
          prolisovaný česnek, lží�ci oleje, oregano a trochu soli. Vše nechte povařit, dokud omáčka nezhoustne. Z těsta vyválejte placku, na kte-
          rou natřete omáčku. Troubu předehřejte na 210 °C. Na pizzu naskládejte na plátky nakrájená rajčata i cherry rajčata, pokapejte ole-
          jem a posypte sušenou bazalkou. Pečte zhruba čtvrt hodiny, dokud nejsou okraje zlatavé.
       30
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35