Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31

Salátové lodičky
                                                                          s čočkou a fetou

                                                                          4 listy římského salátu,
                                                                          1 hrnek čočky (dle chuti hnědá, zelená, červená…),
                                                                          1 batát, 5 ředkviček, 1 červená cibule,
                                                                          150 g fety, 2 lžíce olivového oleje,
                                                                          lžíce citronové šťávy, sůl a čerstvě mletý pepř

                                                                          Batát oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vařte
                                                                          v osolené vodě, dokud nezměkne. Cočku uvařte dle
                                                                                                      �
                                                                          návodu a nechte, stejně jako batát, vychladnout. Red-
                                                                                                                �
                                                                          kvičky a červenou cibuli nakrájejte na plátky.
                                                                          V mističce smí�chejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
                                                                          V  mí�se  promí�chejte  čočku,  batáty,  ředkvičky,  cibuli
                 salátové lodičky                                         a  olej  s  citronovou  šťávou.  Listy  ří�mského  salátu
                 s čočkou a fetou                                         použijte  jako  „lodičky“  a  na  každou  z  nich  naneste
                                                                          salát, na který rozdrobte fetu.




        Vegetariánské
        zeleninové burgery

        1 hrnek cizrny (z plechovky v nálevu), 1 mrkev,
        ½ pórku, hrst nasekané petržele, 1 vejce,                                       vegetariánské
        ½ hrnku ovesných vloček, 60 ml rostlinného mléka,                               zeleninové burgery
        2 lžíce olivového oleje, lžíce sójové omáčky,
        lžička sušeného česneku, ½ lžičky mleté papriky,
        sůl a pepř
        K podávání: směs salátů, cherry rajčata, avokádo

        Mrkev nastrouhejte najemno, pórek nasekejte najem-
        no,  stejně  tak  petržel.  Cizrnu  rozmačkejte  vidličkou,
        přidejte k ní� mrkev, pórek, petržel, ovesné vločky, só-
        jovou omáčku, koření�, mléko, vají�čko, olivový olej, sůl
        a pepř. Vše promí�chejte. Na pánvi rozehřejte olivový
        olej. Ze směsi vytvarujte placky, které smažte z obou
        stran asi pět minut. Burgery podávejte napří�klad na
        směsi salátů, s cherry rajčaty a avokádem.





                                                                                          Caprese salát

                                                                                          200 g cherry rajčat
                                                                                          2 hrsti polníčku
                                                                                          120 g mozzarella třešniček
                            caprese                                                       čerstvá bazalka
                                                                                          olivový olej
                            salát                                                         balzamiko
                                                                                          sůl a čerstvě mletý pepř

                                                                                          Polní�ček propláchněte.
                                                                                          Rajčata překrojte na poloviny
                                                                                          a smí�chejte je s polní�čkem,
                                                                                          mozzarella třešničkami
                                                                                          a nasekanou bazalkou.
                                                                                          Vše zakápněte olivovým olejem
                                                                                          a dochuťte balzamikem, solí�
                                                                                          a pepřem.



                                                                                                                31
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36