Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
Kakaové palačinky
130 g hladké mouky, 1 vejce,
250 ml mléka, 2 lžíce másla, lžíce cukru,
2 lžíce kvalitního kakaa,
½ lžičky prášku do pečiva, špetka soli,
čerstvé maliny a borůvky,
čokoládový topping, olej
kakaové Mouku smí�chejte s kakaem, cukrem, práškem
palačinky do pečiva a solí�. V další� mí�se vyšlehejte mléko,
vají�čka a rozpuštěné máslo. Do mléčné smě-
si pak postupně zašlehávejte mouku tak, aby
vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Na pánvi rozehřejte olej a palačinky opékejte
z obou stran zhruba dvě minuty.
Podávejte s malinami a borůvkami, přelité
čokoládovým toppingem.
Čokoládové řezy s krémem
250 g hladké mouky, 75 g kvalitního kakaa, 200 g cukru,
2 vejce, 120 ml mléka, 120 ml vody, 90 ml oleje,
lžíce jedlé sody, ½ lžíce prášku do pečiva, špetka soli,
lžíce vanilkového extraktu
Krém: 300 ml smetany ke šlehání, 150 g mascarpone,
75 g moučkového cukru, 1 a ½ lžíce vanilkového extraktu
K podávání: čerstvé maliny
V mí�se smí�chejte mouku, kakao, jedlou sodu, prášek do peči-
va, cukr a sůl. Do této směsi pak vmí�chejte vají�čka, mléko,
vodu, olej a vanilkový extrakt. Vše dobře promí�chejte, aby
vzniklo hladké těsto. To nalijte na plech vyložený pečicí�m
papí�rem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
Všechny ingredience na krém dejte do mí�sy a šlehejte, dokud čokoládové
nevznikne tuhý krém. Vychladlý korpus rozdělte na dvě stej-
ně velké části. Jednu z nich namažte krémem a přiklopte dru- řezy s krémem
hým dí�lem. Před podávání�m posypte dezert čerstvými mali-
nami.
Čokoládový cheesecake
čokoládový
cheesecake 200 g čokoládových sušenek
(BeBe, Oreo nebo jiných)
80 g másla
750 g mascarpone nebo sýru Philadelphia
100 g moučkového cukru
300 ml smetany ke šlehání
lžička vanilkového extraktu
lžíce citronové šťávy
čerstvé borůvky
½ tabulky čokolády
Sušenky rozmixujte a smí�chejte z rozpuštěným
máslem. Směs natlačte do formy na dort a dejte
do lednice. Mascarpone nebo Philadephii dejte
do misky, přidejte cukr, vanilkový extrakt a cit-
ronovou šťávu a vyšlehejte dohladka. Poté přilij-
te smetanu a šlehejte, dokud směs nezhoustne.
Krém naneste na korpus a nechte odpočinout
v lednici, ideálně přes noc. Cheesecake ozdobte
nastrouhanou čokoládou a borůvkami.
33