Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33

Kakaové palačinky


                                                                               130 g hladké mouky, 1 vejce,
                                                                               250 ml mléka, 2 lžíce másla, lžíce cukru,
                                                                               2 lžíce kvalitního kakaa,
                                                                               ½ lžičky prášku do pečiva, špetka soli,
                                                                               čerstvé maliny a borůvky,
                                                                               čokoládový topping, olej

           kakaové                                                             Mouku smí�chejte s kakaem, cukrem, práškem
           palačinky                                                           do pečiva a solí�. V další� mí�se vyšlehejte mléko,
                                                                               vají�čka a rozpuštěné máslo. Do mléčné smě-
                                                                               si pak postupně zašlehávejte mouku tak, aby
                                                                               vzniklo hladké těsto bez hrudek.
                                                                               Na pánvi rozehřejte olej a palačinky opékejte
                                                                               z obou stran zhruba dvě minuty.
                                                                               Podávejte s malinami a borůvkami, přelité
                                                                               čokoládovým toppingem.



        Čokoládové řezy s krémem

        250 g hladké mouky, 75 g kvalitního kakaa, 200 g cukru,
        2 vejce, 120 ml mléka, 120 ml vody, 90 ml oleje,
        lžíce jedlé sody, ½ lžíce prášku do pečiva, špetka soli,
        lžíce vanilkového extraktu
        Krém: 300 ml smetany ke šlehání, 150 g mascarpone,
        75 g moučkového cukru, 1 a ½ lžíce vanilkového extraktu
        K podávání: čerstvé maliny


        V mí�se smí�chejte mouku, kakao, jedlou sodu, prášek do peči-
        va, cukr a sůl. Do této směsi pak vmí�chejte vají�čka, mléko,
        vodu,  olej  a  vanilkový  extrakt.  Vše  dobře  promí�chejte,  aby
        vzniklo  hladké  těsto.  To  nalijte  na  plech  vyložený  pečicí�m
        papí�rem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
        Všechny ingredience na krém dejte do mí�sy a šlehejte, dokud                            čokoládové
        nevznikne tuhý krém. Vychladlý korpus rozdělte na dvě stej-
        ně velké části. Jednu z nich namažte krémem a přiklopte dru-                            řezy s krémem
        hým dí�lem. Před podávání�m posypte dezert čerstvými mali-
        nami.



                                                                             Čokoládový cheesecake
                             čokoládový
                             cheesecake                                      200 g čokoládových sušenek
                                                                             (BeBe, Oreo nebo jiných)
                                                                             80 g másla
                                                                             750 g mascarpone nebo sýru Philadelphia
                                                                             100 g moučkového cukru
                                                                             300 ml smetany ke šlehání
                                                                             lžička vanilkového extraktu
                                                                             lžíce citronové šťávy
                                                                             čerstvé borůvky
                                                                             ½ tabulky čokolády


                                                                             Sušenky  rozmixujte  a  smí�chejte  z  rozpuštěným
                                                                             máslem. Směs natlačte do formy na dort a dejte
                                                                             do  lednice.  Mascarpone  nebo  Philadephii  dejte
                                                                             do  misky,  přidejte  cukr,  vanilkový  extrakt  a  cit-
                                                                             ronovou šťávu a vyšlehejte dohladka. Poté přilij-
                                                                             te  smetanu  a  šlehejte,  dokud  směs  nezhoustne.
                                                                             Krém  naneste  na  korpus  a  nechte  odpočinout
                                                                             v  lednici,  ideálně  přes  noc.  Cheesecake  ozdobte
                                                                             nastrouhanou čokoládou a borůvkami.

                                                                                                                33
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38