Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27
Tuňákový salát
s vajíčkem
vanička baby špenátu
2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
3 vajíčka
sezamová semínka
sůl a čerstvě mletý pepř
Vají�čka uvařte natvrdo, opláchněte
studenou vodou a oloupejte.
Spenát propláchněte, přidejte k němu
�
tuňákový salát tuňáka a lehce promí�chejte.
Vají�čka rozkrojte napůl, vložte k salátu
s vajíčkem a vše posypte sezamovým semí�nkem
a osolte.
Velikonoční snídaně
4 plátky celozrnného chleba
2 vajíčka
avokádo velikonoční
krémový sýr snídaně
výhonky hrášku
pažitka
pepř čtyř barev
Plátky chleba krátce opečte v toastovači.
Vají�čka uvařte natvrdo, opláchněte stu-
denou vodou a oloupejte.
Chléb namažte silnou vrstvou krémo-
vého sýru. Na něj položte tenké plátky
avokáda a rozpůlená vají�čka.
Ozdobte hráškovými výhonky, pažitkou
a čerstvě mletým pepřem čtyř barev.
Vajíčková
pomazánka
6 vajec
100 g másla
30 g pomazánkového másla
45 g majonézy
2 šalotky
3 ředkvičky
vajíčková lžíce plnotučné hořčice
pomazánka sůl a čerstvě mletý pepř
Vají�čka uvařte natvrdo. Opláchněte stu-
denou vodou a oloupejte. Pak je nakrájej-
te najemno, přidejte nasekanou šalotku,
změklé máslo, pomazánkové máslo, ma-
jonézu a hořčici, osolte a opepřete.
Vše dobře promí�chejte a podávejte ozdo-
bené plátky ředkviček s pečivem.
27