Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32

Belgické vafle

                      250 g hladké mouky
                           2 vejce
                         200 ml mléka
                         100 g másla
                         100 g cukru
                    2 lžičky prášku do pečiva
                   lžička vanilkového extraktu
                          špetka soli
                       čerstvé lesní ovoce
                        moučkový cukr

                 Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny.
            Přidejte mléko, vanilkový extrakt a rozpuštěné
            máslo. Pak postupně vmí�chejte prosátou mouku
                smí�chanou s práškem do pečiva a solí�.
               Vše vymí�chejte v hladké těsto, ze kterého
                 ve vaflovači postupně pečte vafle,
              zhruba 3–5 minut, dokud nebudou zlatavé.
                Podávejte posypané čerstvým ovocem
                 a poprášené moučkovým cukrem.






















                                                                                      belgické
                                                                                      vafle


































       32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37