Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25

Rychlý jarní salát

                                                                                            ½ hlávky salátu
                                                                                            svazek ředkviček
                                                                                           1 salátová okurka
                                                                                             čerstvý kopr
                                                                                           sezamová semínka
                                                                                            citronová šťáva
                                                                                              olivový olej
                                                                                                 sůl
                                                                                           čerstvě mletý pepř

                                                                                  Salát opláchněte a listy natrhejte na menší�
                                                                                  kousky, ředkvičky a okurku nakrájejte na
                                                        rychlý                    tenké plátky. Zeleninu smí�chejte a přidejte
                                                        jarní salát               najemno nasekaný čerstvý kopr, přisypte
                                                                                  sezamová semí�nka a vše zakápněte olivo-
                                                                                  vým olejem, citronovou šťávou a ochuťte
                                                                                             solí� a pepřem.




             Velikonoční salát
                  s vajíčkem

                   ½ hlávky salátu
                  svazek ředkviček
                    4 větší vejce
                    čerstvý kopr
            lžíce hrubozrnné dijonské hořčice
               lžička bílého vinného octa
                3 lžíce olivového oleje
                sůl a čerstvě mletý pepř

        Vají�čka  uvařte  natvrdo,  vložte  do  studené
                                                                                    velikonoční salát
        vody, oloupejte a nechte vychladnout. Salát
        natrhejte na menší� kousky, přidejte na plát-
        ky  nakrájenou  okurku  a  ředkvičky.  Vají�čka                             s vajíčkem
        nakrájejte na čtvrtky a přidejte k salátu. Vše
        pokapejte hořčicí�, vinným octem, olivovým
        olejem a dle potřeby dochuťte solí� a pepřem.



                                                                               Čerstvý tuňák
                                                                             s jarním salátkem


                                                                                  1 steak z tuňáka
                                                                                     2 avokáda
                                                                       směs salátů (rukola, polníček, baby špenát…)
                                                                                     ředkvičky
                                                                                    olivový olej
                                                                                  šťáva ze 2 citronů
                                                                                   sušený tymián
                                                                                        sůl
                                                                                 sezamová semínka

                                                               Olivový olej smí�chejte se šťávou z 1 citronu, tymiánem a trochou
                                                               soli. Do směsi naložte tuňákový steak a nechte marinovat. Na pán-
             čerstvý tuňák                                     vi pak rozehřejte olej a steak z obou stran opečte, zhruba minutku.
                                                               Steak nechte vychladnout a poté nakrájejte na tenké plátky. Avoká-
             s jarním salátkem                                 do také nakrájejte na tenké plátky. Směs salátů smí�chejte s na plátky
                                                               nakrájenými ředkvičkami, pokapejte olivovým olejem a citronovou
                                                                šťávou. Vše naaranžujte na talí�ř a posypte sezamovým semí�nkem.

                                                                                                                25
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30