Page 9 - JIP katalog sous-vide 2019
P. 9
SOUS VIDE 2019
Pikantní grilovaná žebra s plněnými batáty
Ingredience
Vepřová žebra Plněné batáty
připravená metodou 4 ks velké batáty
sous-vide
olivový olej
mořská sůl
8 plátků anglické slaniny
125 g sýra Monterey Jack
nebo čedar
4 ks jarní cibulky, očištěné
1–2 ks čerstvé červené chilli
papričky
zakysaná smetana
Postup
1. Žebra v sáčku prohřejte 15 - 20 minut ve vodní lázni 70°C - 90°C.
2. Gril připravte metodou žhavý kaňon – uhlíky navršte ke dvěma protilehlým stěnám grilu tak, že vzniknou dvě žhavé stěny – tak
vytvoříte sekce s horkým přímým žárem a uprostřed chladnější prostor s nepřímým žárem, čímž bude během celého grilování
zachována konzistentní teplota. Gril přiklopte a nechte rozehřát jako venkovní pec – potřebujete teplotu okolo 175 ˚C.
2. Batáty odrbané dočista celé potřete olejem a solí. Položte je doprostřed grilu, přiklopte a pečte asi 1 hodinu, nebo až budou
uprostřed měkké a navrch křupavé. Mezitím si usmažte slaninu na pánvi na vysokém plameni, až bude zlatá a křupavá, pak ji
dejte stranou na později.
5. Žebra ogrilujte z každé strany dokud nezískají zlatavou barvu.
3. Opečené batáty nakrojte, pak na ně rozdrobte slaninu a nastrouhejte sýr. Vraťte na nepřímý žár na gril na dalších 5 až 10 minut
pod poklopem, až se sýr roztaví. Mezitím nakrájejte jarní cibulky a chilli na jemné plátky. Posypte jimi batáty a podávejte se
lžícemi zakysané smetany a ogrilovanými žebry.
Vepřová krkovice
balení cca 800 - 1000 g
49500257
Jemně kořeněná vepřová krkovice.
Vybalte ze sáčku, dopečte při teplotě 200 až 220 °C
po dobu 15 až 20 minut. Krkovici můžete rovněž
pouze ohřát. V tomto případě ji ohřívejte zabalenou
při teplotě 60-70 °C po dobu 20 minut.
Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 90 dnů
www.jip-potraviny.cz 7