Page 9 - JIP katalog sous-vide 2019
P. 9

SOUS VIDE 2019



      Pikantní grilovaná žebra s plněnými batáty



             Ingredience

              Vepřová žebra                       Plněné batáty
              připravená metodou             4 ks  velké batáty
              sous-vide
                                                   olivový olej
                                                   mořská sůl
                                         8 plátků  anglické slaniny
                                            125 g  sýra Monterey Jack
                                                   nebo čedar
                                              4 ks  jarní cibulky, očištěné
                                           1–2 ks  čerstvé červené chilli
                                                   papričky
                                                   zakysaná smetana




                                                        Postup
       1. Žebra v sáčku prohřejte 15 - 20 minut ve vodní lázni 70°C - 90°C.
       2. Gril připravte metodou žhavý kaňon – uhlíky navršte ke dvěma protilehlým stěnám grilu tak, že vzniknou dvě žhavé stěny – tak
         vytvoříte sekce s horkým přímým žárem a uprostřed chladnější prostor s nepřímým žárem, čímž bude během celého grilování
         zachována konzistentní teplota. Gril přiklopte a nechte rozehřát jako venkovní pec – potřebujete teplotu okolo 175 ˚C.
       2. Batáty odrbané dočista celé potřete olejem a solí. Položte je doprostřed grilu, přiklopte a pečte asi 1 hodinu, nebo až budou
         uprostřed měkké a navrch křupavé. Mezitím si usmažte slaninu na pánvi na vysokém plameni, až bude zlatá a křupavá, pak ji
         dejte stranou na později.
       5. Žebra ogrilujte z každé strany dokud nezískají zlatavou barvu.
       3. Opečené batáty nakrojte, pak na ně rozdrobte slaninu a nastrouhejte sýr. Vraťte na nepřímý žár na gril na dalších 5 až 10 minut
         pod poklopem, až se sýr roztaví. Mezitím nakrájejte jarní cibulky a chilli na jemné plátky. Posypte jimi batáty a podávejte se
         lžícemi zakysané smetany a ogrilovanými žebry.










       Vepřová krkovice






             balení cca 800 - 1000 g

             49500257
             Jemně kořeněná vepřová krkovice.

            Vybalte ze sáčku, dopečte při teplotě 200 až 220 °C
            po dobu 15 až 20 minut. Krkovici můžete rovněž
            pouze ohřát. V tomto případě ji ohřívejte zabalenou
            při teplotě 60-70 °C po dobu 20 minut.
            Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 90 dnů








                                                                                     www.jip-potraviny.cz          7
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14