Page 10 - JIP katalog sous-vide 2019
P. 10

SOUS VIDE 2019

     Grilované koleno






           balení 750 g
           49500193

           Vepřové koleno zadní s grilovacím kořením.
           Vybalte ze sáčku, dopečte při teplotě 200–220 °C po
           dobu 15 až 20 minut. Doba pečení záleží na výkonu
           použitého zařízení.

           Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 180 dnů











      Grilované vepřové koleno s domácím chlebem



                  Ingredience

                  Vepřové koleno připravené
                  metodou sous-vide
                  Domácí chléb
          1 lžička  soli
           500  g  hladká mouka
          300  ml  mléko vlažné, nebo voda
         1 kostka  droždí
          1 lžička  kmínu
          1 lžička  cukru









                                                       Postup

      1.  Připravte si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42 g. Nechte chvilku odpočinout.
      2.  V misce si smíchejte sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidejte kvásek a těsto dobře zpracujte.
      3.  Smíchané a dobře propracované těsto nechte cca 1 hodinu odpočinout. Posypte ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně
        uhněťte, aby se dobře spojilo a uválejte bochánek.
      4.  Chléb pečte cca 1,5 hod při teplotě 180°C - 200°C v elektrické troubě.
      5.  Kolena v sáčku prohřejte 15 - 20 minut ve vodní lázni 50°C - 70°C. Následně je na grilu zlehka ogrilujte do zlatavé barvy.
      6.  Pečená vepřová kolena na grilu podávejte s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a domácím chlebem.













      8           www.jip-potraviny.cz
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15