Page 10 - JIP katalog sous-vide 2019
P. 10
SOUS VIDE 2019
Grilované koleno
balení 750 g
49500193
Vepřové koleno zadní s grilovacím kořením.
Vybalte ze sáčku, dopečte při teplotě 200–220 °C po
dobu 15 až 20 minut. Doba pečení záleží na výkonu
použitého zařízení.
Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 180 dnů
Grilované vepřové koleno s domácím chlebem
Ingredience
Vepřové koleno připravené
metodou sous-vide
Domácí chléb
1 lžička soli
500 g hladká mouka
300 ml mléko vlažné, nebo voda
1 kostka droždí
1 lžička kmínu
1 lžička cukru
Postup
1. Připravte si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42 g. Nechte chvilku odpočinout.
2. V misce si smíchejte sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidejte kvásek a těsto dobře zpracujte.
3. Smíchané a dobře propracované těsto nechte cca 1 hodinu odpočinout. Posypte ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně
uhněťte, aby se dobře spojilo a uválejte bochánek.
4. Chléb pečte cca 1,5 hod při teplotě 180°C - 200°C v elektrické troubě.
5. Kolena v sáčku prohřejte 15 - 20 minut ve vodní lázni 50°C - 70°C. Následně je na grilu zlehka ogrilujte do zlatavé barvy.
6. Pečená vepřová kolena na grilu podávejte s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a domácím chlebem.
8 www.jip-potraviny.cz