Page 13 - JIP katalog sous-vide 2019
P. 13

SOUS VIDE 2019

            Kuřecí křidélka



                                         Pikant





              balení 1000 g

              49500267

              Kuřecí křidélka (masová část), pikantně kořeněné.
             Vybalte ze sáčku, jednotlivé kousky od sebe od-
             dělte, následně dopečte při teplotě 180–200 °C
             po dobu 10 minut. Doba pečení záleží na výkonu
             použitého zařízení a velikosti výrobku.
             Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 90 dnů





       Pikantní kuřecí křidélka na grilu se salátem Tabouleh


                   Ingredience


                   Kuřecí křidélka připravená
                   metodou sous-vide

                    Na smetanový dip
           300  ml  zakysaná smetana
           300  ml  bílý jogurt
                 2  stroužky česneku
                 1  svazek kopru větší
                    pepř mletý nejlepší je citrónový
                    sůl

                   Salát Tabouleh
             300 g  kuskusu
                 1  kuřecí nebo zeleninový bujón
                 2  ks rajčat
                 1  ks cibule
                    hrst čerstvé petržele
               1/2  salátové okurky
                                                        Postup

       1.  Česnek a kopr nasekejte na co nejmenší kousky a smíchejte se zbylými surovinami. Smetanový dip máte připravený.
       2.  Kuskus v misce promíchejte se lžící olivového oleje, zalijte teplým vývarem z bujónu, přikryjte a nechte pět deset minut odstát.
         Kuskus pěkně nasákne vývarem, díky kterému změkne, nabobtná a získá chuť.
       3.  Do salátu si zatím na kostičky nakrájejte rajčata, najemno cibuli, pořádnou hrst petržele a zhruba půlku salátové okurky. Tu olou-
         pejte, rozkrojte podélně na čtvrtky, zbavte jadřince a pokrájejte na malé kousky.
       4.  Vše přidejte k připravenému kuskusu, který předem promíchejte, aby byl pěkně sypký a nelepil se. Dochuťte solí, pár stroužky
         podrceného a najemno nasekaného česneku, najemno nasekanou snítkou máty, přidejte i citronovou šťávu. Průběžně přitom
         směs s kuskusem promíchávejte, aby zůstávala sypká, a máte skvělý kuskusový salát tabouleh hotový.
       5.  Křidélka lehce prohřejte, oddělte a krátce ogrilujte na rozpáleném grilu.
       6.  Podávejte se smetanovým dipem a salátem Tabouleh.



                                                                                     www.jip-potraviny.cz         11
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18