Page 4 - JIP katalog sous-vide 2019
P. 4

SOUS VIDE 2019

      Výhody výrobků připravených metodou sous-vide


            Tepelně upravený výrobek vylučuje manipulaci se syrovým masem a s tím související hygienické
             nároky a kontroly.

            Stále stejně kvalitní výrobek – stejný pracovní postup
            Vstupní surovina beze strát, tedy platíte za to, co skutečně prodáte


               Ztráty při běžné úpravě masa
               Vepřové                  cca 30 - 35 %
               Krůtí                    cca 31 - 36 %
               Hovězí                   cca 33 - 39 %
               Kachní                   cca 29 - 45 %


            Šetří čas, energii a lidskou práci díky tomu, že výrobky pouze ohříváte nebo krátce grilujete.
            Rychlost servírování cca 20 minut.

            Některé výrobky obsahují výpek, použitelný k přípravě omáček a sosů.

            Maso je Vám stále k dispozici.
            Tyto produkty jsou vhodné nejen pro partnery z řad cateringových společností, hotelů a restaurací,
             ale i pro zákazníky ze školních jídelen, kantýn a majitele stánků. Příprava takto upravených
             masných výrobků je velmi rychlá a při dodržení postupu zajistí vždy stejný výsledek.


      Charakteristika metody Sous - vide?


          Sous-vide [suví d] (z franc. ve vakuu) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují zavakuované
          v plastovém obalu ve vodní lázni s pevně udržovanou teplotou po různě dlouhou dobu.

          Zpravidla jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, nižší než bod varu. Tato
          tepelná úprava zachová přirozenou chuť, šťavnatost a strukturu potravin a zachová důležité živiny.








































      2           www.jip-potraviny.cz
   1   2   3   4   5   6   7   8   9