Page 6 - JIP katalog sous-vide 2019
P. 6

SOUS VIDE 2019

                         Hovězí líčka






           balení 900 g
           49500200

           Konfitovaná hovězí líčka, připravovaná na kořenové
           zelenině.
           Zabalená hovězí líčka vložte do vody o teplotě do 60 až
           70°C a zde ohřívejte přibližně 20 minut. Takto připravená
           líčka jsou velmi šťavnatá a jemná. Další možnost je vybalit
           líčka  ze sáčku a dopečte při teplotě 160°C po dobu přibliž-
           ně 20 minut, pro rychlejší přípravu můžete líčka před
           pečením nakrájet na požadované porce. Doba pečení
           záleží na výkonu použitého zařízení a velikosti výrobku.
           Skladování: při 0 - 5°C, trvanlivost 90 dnů


      Jemná hovězí líčka



                  Ingredience

         cca 1 kg  hovězích líček připravených metodou
                   sous-vide
              1/2  menšího celeru
                4  mrkve
                2  petržele
                2  cibule
                2  stroužky česneku
                1  bobkový list
                5  kuliček pepře a 5 kuliček nového koření
                1  snítka tymiánu + na ozdobení
                1  snítka rozmarýnu
                2  lžíce rajského protlaku
                1  litr červeného vína
                2  lžíce másla
                1  lžíce cukru
              12  středních žampionů
                   sůl a pepř

                                                       Postup

      1. Do hrnce vložte celer, mrkev a petržel nakrájené na kostičky a osmahněte je dozlatova. Pak přidejte nadrobno nakrájené cibuli
        a česnek a opékejte dočervena.
      2. Přidejte všechno koření a rajský protlak a míchejte ještě minutu. Zalijte vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží na třeti-
        nu, trvá to asi 30 minut.
      3. Omáčku přeceďte, dotáhněte solí, pepřem, případně lehounce oslaďte, aby získala ještě lepší chuť.

      4. Přidejte líčka včetně všeho, co je s nimi v sáčku. Přiklopte částečně poklicí a nechte táhnout přibližně 20 minut. Líčka se tak
        prohřejí a šťáva se ještě trochu zredukuje. Zatím na másle zprudka opečte žampiony dozlatova, nezapoměňte je osolit a opepřit.
      5. Při podávání položte líčko na bramborovou kaši a zlehka přelijte omáčkou. Ozdobte opečenými žampiony a snítkou tymiánu.







      4           www.jip-potraviny.cz
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11