Page 40 - JIP katalog maso 2025
P. 40

HRUDNÍ ČÁST
                                                                                   VEPŘOVÉ ŽEBRA



                                                                                   Seříznutím  žeber  z  boku  vznikne  soustava
                                                                                   plochých  žeber,  kde  v  mezižebří  zůstává
                                                                                   velice chutné maso. Žebra jsou ideální
                                                                                   k pečení, grilování, ale také k uzení.







           49651310     Vepřové žebra plochá CZ cca 2 Kg                         4 Kg      OA

           49652513     Vepřové žebra spare ribs EU cca 10 kg                    10 kg     VL






















                                        PŘEDNÍ ČÁST
                  VEPŘOVÁ KRKOVICE



         Jak vychází z názvu, krkovice se nachází na horní straně
            zad od hlavy po hřbetní část navazující na pečeni.
           Je jedna z nejpoužívanějších částí z výsekových mas.
         Jedná se o sval prorostlý tukem, proto je maso šťavnaté.
        Poměr tuku je závislý na jateční váze prasete. Vhodná je
                     převážně na pečení, grilování a uzení.













           49500164     Vepřová krkovice BK cca 2,5-3 kg                         18 kg    VAK

           49652044     Vepřová krkovice BK cca 2,5 kg                           20 kg    VAK

           49500328     Vepřová krkovice BK DUROC EU cca 2,5-3 kg                23 kg    VAK

           49652067     Vepřová krkovice SK (plátky) cca 3 kg                    6 kg      OA

           49652096     Vepřová krkovice BK (plátky) cca 500 g                   4 kg      OA

           49601000     Vepřová krkovice BK cca 2,2 kg                           25 kg    VAK



      40          WWW.JIP-POTRAVINY.CZ
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45