Page 40 - JIP katalog maso 2025
P. 40
HRUDNÍ ČÁST
VEPŘOVÉ ŽEBRA
Seříznutím žeber z boku vznikne soustava
plochých žeber, kde v mezižebří zůstává
velice chutné maso. Žebra jsou ideální
k pečení, grilování, ale také k uzení.
49651310 Vepřové žebra plochá CZ cca 2 Kg 4 Kg OA
49652513 Vepřové žebra spare ribs EU cca 10 kg 10 kg VL
PŘEDNÍ ČÁST
VEPŘOVÁ KRKOVICE
Jak vychází z názvu, krkovice se nachází na horní straně
zad od hlavy po hřbetní část navazující na pečeni.
Je jedna z nejpoužívanějších částí z výsekových mas.
Jedná se o sval prorostlý tukem, proto je maso šťavnaté.
Poměr tuku je závislý na jateční váze prasete. Vhodná je
převážně na pečení, grilování a uzení.
49500164 Vepřová krkovice BK cca 2,5-3 kg 18 kg VAK
49652044 Vepřová krkovice BK cca 2,5 kg 20 kg VAK
49500328 Vepřová krkovice BK DUROC EU cca 2,5-3 kg 23 kg VAK
49652067 Vepřová krkovice SK (plátky) cca 3 kg 6 kg OA
49652096 Vepřová krkovice BK (plátky) cca 500 g 4 kg OA
49601000 Vepřová krkovice BK cca 2,2 kg 25 kg VAK
40 WWW.JIP-POTRAVINY.CZ