Page 36 - JIP katalog maso 2025
P. 36
KÝTA
VRCHNÍ ŠÁL
Telecí vrchní šál je považován za
nejlepší část telecí kýty a jedná se
o velmi křehké maso. Hojně se využívá
k přípravě vídeňkého řízku, ale lze jej
využít k pečení či soté.
49650197 Telecí top side/vrchní šál kýty Nizozemsko cca 1,5-2,5 kg 18 kg VAK
49652483 Telecí top side/vrchní šál kýty z mléčných telat Nizozemsko cca 2 kg 20 kg VAK
49650200 Telecí spider/steak pavouček Nizozemsko cca 2-4 kg 20 kg VAK
49601010 Telecí líčka Nizozemsko cca 1,4-2 kg 4 kg VAK
SPIDER STEAK
PAVOUČEK
Zadní maso z pánevní jamky,
který dostal svůj název díky
mramorování připomínající
pavoučí síť. Vhodný na přípravu
minutek i na grilování.
HLAVA
LÍČKA
Jemné maso z lícní části hlavy
s vysokým obsahem kolagenu.
Skvěle se hodí na pomalé pečení,
dušení i k omáčkám.
36 WWW.JIP-POTRAVINY.CZ