Page 45 - JIP katalog maso 2025
P. 45
PEČENÉ KOLENO
NA MEDU
•
1 ks vepřové koleno, 1 ks střední cibule, 2-3 stroužky
česnek, 250 ml černé pivo, 2 lžíce med, 1 lžíce
grilovacího koření bez soli, 1 lžíce dijónská hořčice,
sůl, pepř, slunečnicový olej
•
Marinádu připravte v tlustostěnné pánvi či v hrnci.
Na oleji osmažte najemno nakrájenou cibulku. Jakmile
cibulka zezlátne, přidejte na plátky nakrájené stroužky
česneku a nechte česnek provonět cibulku. Poté
přidejte grilovací koření a zalijte vše připraveným
pivem. Do směsi přidejte ještě med, hořčici, sůl a pepř.
Takto připravenou marinádu nechte ještě zhruba 20
minut lehce probublávat.
Mezitím si troubu rozehřejte na 110°C. Kůži na
koleni nakrojte tak, aby řezy tvořily mřížku a pořádně
maso osolte a opepřete. Poté vložte koleno do
pekáče, přelijte marinádou a pod pokličkou pečte
6 hodin. Sundejte pokličku a ještě koleno dopečte
na zvýšenou teplotu 200°C na gril zhruba 30 minut.
Během dopélání maso podlévejte výpekem.
HŘBETNÍ ČÁST
VEPŘOVÉ SÁDLO
Živočišný tuk s ideálním poměrem
esenciálních mastných kyselin. Má
velmi dlouhou trvanlivost při sklado-
vání v lednici.
49652040 Vepřové hřbetní sádlo cca 3 kg 20 kg OA
49652070 Vepřové hřbetní sádlo bez kůže cca 3 kg 6 kg VAK
49652039 Vepřové kostky na guláš (3x3cm) cca 3 kg 20 kg VAK
MIX MASA
KOSTKY NA GULÁŠ
Kostky krájené na velikost 3x3 cm. ideální
pro přípravu lahodného guláše.
VEPŘOVÉ MASO 45