Page 37 - JIP katalog maso 2025
P. 37
TELECÍ ŘÍZEK
•
telecí kýta (odblaněná) 4 plátky (1 cm), vejce 4 ks,
světlé pivo 4 lžíce, strouhanka 250 g, ghí (přepušněné
máslo) 250 g, polohrubá mouka 250 g, citron, sůl,
pepř
•
Přepuštěné maslo si připravíte zahříváním kostky másla.
Sbírejte pěnu, která se tvoří na povrchu a poté čisté
přepuštěné máslo skladujte v čisté sklenici.
Plátky telecí kýty rozřízněte podélně jako knihu,
přikryjde mikroténovou fólií a rozklepejte na výšku
přibližně 5 mm.
V misce prošlehejte vejce s pivem. Maso osolte a
opepřete, pak obalte v polohrubé mouce, následně
v rozšlehaném vajíčku a na závěr ve strouhance. Řízky
smažte na přepuštěném másle dozlatova. Podávejte
s řezem citronu, který necháte krátce zkaramelizovat
na pánvi pro sladší chuť.
Ideální přílohou jsou vídeňské brambory, bramborová
kaše či vařené brambory.
VNITŘNOSTI
LEDVINKY
Telecí ledvinky se řadí k drobům. Chutnají
skvěle dušené, karamelizované nebo
restované.
49601983 Telecí ledvinky mladé Nizozemsko cca 2 kg 2 kg VAK
49652539 Telecí tomahawk s kostí Nizozemsko cca 350 kg 2 kg VAK
49601017 Telecí brzlík Nizozemsko cca 1,5 kg 1,5 kg VAK
49601980 Telecí játra mladé Nizozemsko cca 2-4 kg 3 kg VAK
49602215 Telecí Scalded head/hlava bez kosti rolovaná Nizozemsko cca 2,3 kg 2,3 kg VAK
49601988 Telecí klouby mléčné Nizozemsko cca 600 g - 1,2 kg 20 kg VAK
TELECÍ MASO 37