Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37

Čokoládový dort

                      210 g hladké mouky, 270 g třtinového cukru, 120 g kakaa, 2 vejce, 120 ml oleje, ½ lžíce jedlé sody,
                   ½ lžíce prášku do pečiva, 120 ml mléka, 120 ml zakysané smetany, 2 lžíce vanilkového extraktu, špetka soli
               Krém: 480 ml smetany ke šlehání, 60 g moučkového cukru, 30 ml vody, 2 lžíce práškové želatiny, čokoládová poleva
                                                     Dále: čerstvé maliny

              V mí�se smí�chejte mouku, kakao, cukr, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. V jiné mí�se smí�chejte vejce, olej, mléko, zakysa-
              nou smetanu a vanilkový extrakt. Mokré ingredience postupně zašlehávejte do mouky, dokud nevznikne vláčné těsto. Těsto
              rozdělte rovnoměrně do dvou menší�ch, vymazaných a vysypaných dortových forem. Dejte péct do trouby předehřáté na
                                                                                                  �
              160 °C na půl hodiny. Zda je těsto upečené, vyzkoušejte špejlí�. Po dopečení� nechte korpus zcela vychladnout. Zelatinu nechte
                                                                   �
              nabobtnat ve studené vodě. Smetanu vyšlehejte s cukrem do krému. Zelatinu rozpusťte a nechte vychladnout. Poté ji pomalu
              vmí�chejte do smetany s cukrem. Korpusy rozří�zněte a krémem promažte jednotlivé pláty. Cokoládovou polevu rozpusťte ve
                                                                                    �
                             vodní� lázni, přelijte jí� vršek dortu a nechte ztuhnout. Na závěr dort ozdobte malinami.































                                                     čokoládový
                                                     dort



























                                                                                                                37
   32   33   34   35   36   37   38   39   40