Page 19 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 19
Kuřecí roláda
Suroviny:
3 kuřecí prsa, grilovací koření, dijonská
hořčice, 250 g špenátových listů, 1 lžíce másla,
5 stroužků česneku, balení sýru feta, 2 mozza-
relly, hrst sušených rajčat, hrst bazalkových
listů, olivový olej, sůl a pepř
Postup:
Kuřecí prsa naklepejte a z obou stran osolte,
opepřete a posypte grilovacím kořením. Na pra-
covní plochu si položte potravinářskou fólii
a vyskládejte na ni těsně vedle sebe kuřecí prsa,
aby vytvořila velký plát. Maso by se nemělo příliš
překrývat a zároveň se snažte vyvarovat prázd-
ných míst. Potom maso potřete dijonskou hořčicí.
Špenát spařte horkou vodou a důkladně vyždímejte. Kuřecí
Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte plátky česne- roláda
ku a ve chvíli, kdy zavoní, vmíchejte špenát. Podle chuti
osolte a opepřete. Sejměte z plotny a vmíchejte fetu a moz-
zarellu, obojí na kostičky. Směs dejte na kuřecí maso, navrch
posypte bazalkou a zarolujte. Svažte provázkem, potřete olejem
a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 45 minut. Podávat můžete
například s rýží a zeleninovým salátem.
TIP! Křupavá kukuřičná
Zeleninové strouhanka bez lepku
karbanátky
Suroviny:
100 g jahelných vloček
2 vejce
mrkev
celer
1 cibule
hrst medvědího česneku
hrst petržele
1 bujón
bezlepková mouka na zahuštění
kukuřičná strouhanka na obalení
sádlo nebo olej na smažení
250 g hrášku
Postup:
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky nebo nahru-
bo nastrouháme. Ve slané vodě ji uvaříme na skus.
Můžeme přidat bujón. Uvařenou zeleninu včetně
vývaru nalijeme k vločkám, přidáme nakrájený čer-
stvý medvědí česnek (nebo petržel, pórek, jarní ci-
bulku), 2 vejce, osolíme a zamícháme. Necháme od-
stát, vychladnout a nabobtnat vločky. Pokud je těsto
řídké, zahustíme ho bezlepkovou moukou nebo
Zeleninové krupicí. Poté lžící nabíráme těsto a tvarujeme kar-
karbanátky banátky, které obalujeme v kukuřičné strouhance.
Smažíme na rozpáleném sádle / oleji dozlatova.
Jako přílohu můžete zvolit povařený hrášek.
19