Page 19 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 19

Kuřecí roláda

        Suroviny:
        3 kuřecí prsa, grilovací koření, dijonská
        hořčice, 250 g špenátových listů, 1 lžíce másla,
        5 stroužků česneku, balení sýru feta, 2 mozza-
        relly, hrst sušených rajčat, hrst bazalkových
        listů, olivový olej, sůl a pepř

        Postup:
        Kuřecí prsa naklepejte a z obou stran osolte,
        opepřete a posypte grilovacím kořením. Na pra-
        covní  plochu  si  položte  potravinářskou  fólii
        a vyskládejte na ni těsně vedle sebe kuřecí prsa,
        aby vytvořila velký plát. Maso by se nemělo příliš
        překrývat a zároveň se snažte vyvarovat prázd-
        ných míst. Potom maso potřete dijonskou hořčicí.
        Špenát spařte horkou vodou a důkladně vyždímejte.                                               Kuřecí
        Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte plátky česne-                                          roláda
        ku a ve chvíli, kdy zavoní, vmíchejte špenát. Podle chuti
        osolte a opepřete. Sejměte z plotny a vmíchejte fetu a moz-
        zarellu, obojí na kostičky. Směs dejte na kuřecí maso, navrch
        posypte bazalkou a zarolujte. Svažte provázkem, potřete olejem
        a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 45 minut. Podávat můžete
        například s rýží a zeleninovým salátem.





                                                                                                 TIP! Křupavá kukuřičná
                                                                              Zeleninové         strouhanka bez lepku
                                                                              karbanátky

                                                                              Suroviny:
                                                                              100 g jahelných vloček
                                                                              2 vejce
                                                                              mrkev
                                                                              celer
                                                                              1 cibule
                                                                              hrst medvědího česneku
                                                                              hrst petržele
                                                                              1 bujón
                                                                              bezlepková mouka na zahuštění
                                                                              kukuřičná strouhanka na obalení
                                                                              sádlo nebo olej na smažení
                                                                              250 g hrášku

                                                                              Postup:
                                                                              Zeleninu nakrájíme na malé kostičky nebo nahru-
                                                                              bo nastrouháme. Ve slané vodě ji uvaříme na skus.
                                                                              Můžeme přidat bujón. Uvařenou zeleninu včetně
                                                                              vývaru nalijeme k vločkám, přidáme nakrájený čer-
                                                                              stvý medvědí česnek (nebo petržel, pórek, jarní ci-
                                                                              bulku), 2 vejce, osolíme a zamícháme. Necháme od-
                                                                              stát, vychladnout a nabobtnat vločky. Pokud je těsto
                                                                              řídké,  zahustíme  ho bezlepkovou moukou nebo
                  Zeleninové                                                  krupicí. Poté lžící nabíráme těsto a tvarujeme kar-
                  karbanátky                                                  banátky, které obalujeme v kukuřičné strouhance.
                                                                              Smažíme na rozpáleném sádle / oleji dozlatova.
                                                                              Jako přílohu můžete zvolit povařený hrášek.


                                                                                                                19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24