Page 18 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 18

Jehněčí
                                                                                       roláda












































          Jehněčí roláda                                         TIP! Jemná slanina špičkové kvality

          Suroviny:
          1,5 kg jehněčí plece, 400 g špenátu, 3 stroužky česneku, 1 lžička sušené majoránky, 8 plátků farmářské zauzené slaniny, 3 lžíce olivového
          oleje, 6 špetek soli, 4 špetky čerstvě mletého pepře, malý lilek, červená paprika, cibule, petrželová nať na ozdobu
          Postup:
          Jehněčí plec očistěte od blan a přebytečného tuku a rozkrojte ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda. Olivový olej smíchejte s majoránkou, špet-
          kou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřete maso, poté na maso rovnoměrně rozložte slaninu a následně špenát (několik
          hodin předem nechte povolit, případně trochu vymačkejte), lehce posolte, srolujte a zavažte roládu kuchyňským motouzem. Zeleninu nakrá-
          jejte a vložte do pekáče, na něj položte roládu. Pečte asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracejte a podlévejte vodou
          nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečte bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu. Rozstřihněte motouz,
          nechte chvíli odpočívat, poté nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.
       18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23