Page 22 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 22

Hovězí tatarák

         Suroviny:
         600 g syrového hovězího ze svíčkové, kýty, nebo nízkého roštěnce
         (maso musí být dobře odleželé, jako je angus hovězí)
         mořská sůl a čerstvě pomletý pepř podle chuti
         tabasco omáčka
         špetka kajenského pepře
         4 žloutky
         4 lžíce najemno posekané cibule, nejlépe sladké, nebo španělské
         4 lžíce slitých posekaných kaparů
         4 lžíce petrželky posekané
         pikantní dijonská hořčice
         olivový olej
         citron nakrájený na plátky
         worcesterová omáčka

         Postup:
         Maso uškrábeme nožem tak, aby v něm nebyly žádné kůžičky, tuk
         a žilky. Pak maso sekáme nožem po 1/4 hodiny, aby vznikla jemná
         masová  kaše. Potom  ho osolíme, opepříme, ochutíme tabasco
         omáčkou, špetkou kajenského pepře a vše rozdělíme na 4 porce.
         Z masa vytvarujeme bochánky a pomocí namočené lžíce do studené
         vody uděláme doprostřed důlky, do kterých vložíme syrové žlout-
         ky (někdy se žloutky nechají v půl skořápce). Bochánky položíme
         doprostřed talířů a dokola na jejich okraj rozdělíme cibuli, kapary
         a petrželku. Zvlášť podáváme citronové plátky, worcestrovou omáč-
         ku, hořčici a olej.















                                                                                 Hovězí
                                                                                 tatarák





























                            TIP! Plnitelné mlýnky
                            s kořením

       22
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27