Page 22 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 22
Hovězí tatarák
Suroviny:
600 g syrového hovězího ze svíčkové, kýty, nebo nízkého roštěnce
(maso musí být dobře odleželé, jako je angus hovězí)
mořská sůl a čerstvě pomletý pepř podle chuti
tabasco omáčka
špetka kajenského pepře
4 žloutky
4 lžíce najemno posekané cibule, nejlépe sladké, nebo španělské
4 lžíce slitých posekaných kaparů
4 lžíce petrželky posekané
pikantní dijonská hořčice
olivový olej
citron nakrájený na plátky
worcesterová omáčka
Postup:
Maso uškrábeme nožem tak, aby v něm nebyly žádné kůžičky, tuk
a žilky. Pak maso sekáme nožem po 1/4 hodiny, aby vznikla jemná
masová kaše. Potom ho osolíme, opepříme, ochutíme tabasco
omáčkou, špetkou kajenského pepře a vše rozdělíme na 4 porce.
Z masa vytvarujeme bochánky a pomocí namočené lžíce do studené
vody uděláme doprostřed důlky, do kterých vložíme syrové žlout-
ky (někdy se žloutky nechají v půl skořápce). Bochánky položíme
doprostřed talířů a dokola na jejich okraj rozdělíme cibuli, kapary
a petrželku. Zvlášť podáváme citronové plátky, worcestrovou omáč-
ku, hořčici a olej.
Hovězí
tatarák
TIP! Plnitelné mlýnky
s kořením
22