Page 20 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 20

TIP! Bio olivový olej
                                                                                                 z kontrolovaného
                                                                                                    ekologického
                                                                                                     zemědělství












                                 Cuketové
                                 špagety




























       Cuketové špagety s bazalkovým pestem

       Suroviny:
       3-4 menší cukety, 1 šálek dýňových semínek, hrst bazalkových
       listů, hrst rozmarýnu, půl lžička soli, pepř, 3 stroužky česneku,
       3 lžíce lahůdkového droždí, sušená rajčata podle chuti,
       2-3 lžíce olivového oleje

       Postup:
       Spirálovým kráječem na zeleninu vytvoříme z cuket špagety. Na-
       krájíme sušená rajčata a promícháme. Připravíme si ingredience
       pro pesto a vše rozmixujeme do požadované hustoty, postupně
       přidávejte vodu, těsto se bude spojovat. Přidáme pesto na špagety,
       promícháme a ozdobíme bazalkovými lístky.




       Jarní salát s vejcem

       Suroviny:
       200 g listového salátu (ledový, rukola, polníček, atd.),
       1 ks okurky, 4 ks vejce, 1 ks červené cibule, trs petrželové natě,
       20 g citrónové šťávy, sůl, pepř, olivový olej

       Postup:
       Uvaříme vajíčka podle toho, jak je máte rádi - na tvrdo, na měk-
       ko či na hniličku. Připravíme si mísu, natrháme a omyjeme listy
       salátu. Do mísy pak přidáme na kousky nakrájenou okurku
       a najemno pokrájenou červenou cibuli. Salát smícháme, přidáme                              Salát
       sůl, pepř a olivový olej dle chuti. Nakonec do salátu dáme ještě na
       kousky nakrájenou petrželovou nať. Na vrch poklademe uvařená                               s vejcem
       a rozkrojená vejce.


       20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25