Page 20 - JIP Magazín Jaro 2020
P. 20
TIP! Bio olivový olej
z kontrolovaného
ekologického
zemědělství
Cuketové
špagety
Cuketové špagety s bazalkovým pestem
Suroviny:
3-4 menší cukety, 1 šálek dýňových semínek, hrst bazalkových
listů, hrst rozmarýnu, půl lžička soli, pepř, 3 stroužky česneku,
3 lžíce lahůdkového droždí, sušená rajčata podle chuti,
2-3 lžíce olivového oleje
Postup:
Spirálovým kráječem na zeleninu vytvoříme z cuket špagety. Na-
krájíme sušená rajčata a promícháme. Připravíme si ingredience
pro pesto a vše rozmixujeme do požadované hustoty, postupně
přidávejte vodu, těsto se bude spojovat. Přidáme pesto na špagety,
promícháme a ozdobíme bazalkovými lístky.
Jarní salát s vejcem
Suroviny:
200 g listového salátu (ledový, rukola, polníček, atd.),
1 ks okurky, 4 ks vejce, 1 ks červené cibule, trs petrželové natě,
20 g citrónové šťávy, sůl, pepř, olivový olej
Postup:
Uvaříme vajíčka podle toho, jak je máte rádi - na tvrdo, na měk-
ko či na hniličku. Připravíme si mísu, natrháme a omyjeme listy
salátu. Do mísy pak přidáme na kousky nakrájenou okurku
a najemno pokrájenou červenou cibuli. Salát smícháme, přidáme Salát
sůl, pepř a olivový olej dle chuti. Nakonec do salátu dáme ještě na
kousky nakrájenou petrželovou nať. Na vrch poklademe uvařená s vejcem
a rozkrojená vejce.
20