Page 61 - JIP katalog ryby 2025
P. 61

NUDLE S KREVETAMI


             800 g rýžových nudlí, 300 g mrkve, 1 červená paprika, 300 g fazolek, 100 g hrášku, 2 lžíce slunečnicového oleje,
         400 g tygřích krevet, ¼ červené cibule, 2 stroužky česneku, bazalka, 2 ks chilli papričky, rybí omáčka, ústřicová omáčka

       Rýžové nudle předem namočíme do studené vody (pokud chcete proces urychlit, tak do vlažné).Zeleninu nakrájíme na ten-
       ké  nudličky,  fazolky  necháme  v  celku.  Na rozpáleném  oleji  nejdřív  zprudka  osmahneme  krevety.  Postupně  přidáme  cibuli
       a další zeleninu, naposledy fazolky, česnek a nadrobno natrhanou bazalku. Pikantní chuť zvýrazníme pokrájenými chilli pap-
       ričkami. Směs dochutíme dvěma až třemi lžičkami rybí a ústřicové omáčky. Do základu vložíme asi na minutku zvláčnělé nudle,
             promícháme a již nesolíme, omáčky totiž nahrazují sůl. Hotové jídlo můžeme přizdobit ještě lístky thajské bazalky.


                                                                                                RECEPTY           61
   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66