Page 61 - JIP katalog ryby 2025
P. 61
NUDLE S KREVETAMI
800 g rýžových nudlí, 300 g mrkve, 1 červená paprika, 300 g fazolek, 100 g hrášku, 2 lžíce slunečnicového oleje,
400 g tygřích krevet, ¼ červené cibule, 2 stroužky česneku, bazalka, 2 ks chilli papričky, rybí omáčka, ústřicová omáčka
Rýžové nudle předem namočíme do studené vody (pokud chcete proces urychlit, tak do vlažné).Zeleninu nakrájíme na ten-
ké nudličky, fazolky necháme v celku. Na rozpáleném oleji nejdřív zprudka osmahneme krevety. Postupně přidáme cibuli
a další zeleninu, naposledy fazolky, česnek a nadrobno natrhanou bazalku. Pikantní chuť zvýrazníme pokrájenými chilli pap-
ričkami. Směs dochutíme dvěma až třemi lžičkami rybí a ústřicové omáčky. Do základu vložíme asi na minutku zvláčnělé nudle,
promícháme a již nesolíme, omáčky totiž nahrazují sůl. Hotové jídlo můžeme přizdobit ještě lístky thajské bazalky.
RECEPTY 61