Page 56 - JIP katalog ryby 2025
P. 56
LOSOSOVÉ POKE BOWL
150 g lososa
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 jarní cibulka
½ avokáda
1 sušená mořská řasa
1 hrnek sushi rýže
1 lžíce černého sezamu
Čerstvého lososa pokrájejte na kostičky
a naložte do marinády ze sójové omáčky
a sezamového oleje. Nechte odpočívat
v ledničce asi 3 hodiny nebo přes noc.
Nasekejte jarní cibulku, avokádo nakrá-
jejte na plátky, mořskou řasu pokrájejte
na plátky. Do misky dejte šálek uvařené
sushi rýže a naskládejte na ni všechny
připravené suroviny.
Vše zasypte lžící černého sezamu. Navrch
zdobíme nakládaným zázvorem.
LOSOSOVÝ TATARÁK
S AVOKÁDEM
200 g lososa
1 šalotka
1 chilli paprička
2 rajčata
1 lžička wasabi
1 lžíce japonské sójové omáčky
1 lžička cukru
1 avokádo
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička limetkové šťávy
½ červené cibule
sůl a pepř
Lososa nakrájejte nadrobno, smíchejte s pokrá-
jenou zelenou cibulkou, pokrájenou červe-
nou cibulí, wasabi, sójovou omáčkou a chilli
omáčkou. Avokádo nakrájejte na malé kousky
a smíchejte s nasekanou šalotkou, citronovou
šťávou, chilli, koriandrem, solí a pepřem.
Vrstvěte pomocí tvořítka na vykrojené toasty.
WRAP S LOSOSEM
plátky uzeného lososa
tortilly
pomazánkové máslo
avokádo
½ citrónu
listy salátu
Tortillu opečeme z obou stran na
sucho na pánvi. Necháme ji vy-
chladnout a namažeme ji pom-
azánkovým máslem. Poklademe
listy salátu, lososem a avokádem
pokrájeným na plátky.
Vše zakápneme citrónem, oso-
líme a opepříme. Tortillu zabalíme
a můžeme pokrájet na tři stejné
části.
56 www.jip-potraviny.cz