Page 56 - JIP katalog ryby 2025
P. 56

LOSOSOVÉ POKE BOWL

                                                                                150 g lososa
                                                                                2 lžíce sójové omáčky
                                                                                1 lžíce sezamového oleje
                                                                                1 jarní cibulka
                                                                                ½ avokáda
                                                                                1 sušená mořská řasa
                                                                                1 hrnek sushi rýže
                                                                                1 lžíce černého sezamu

                                                                                Čerstvého  lososa  pokrájejte  na  kostičky
                                                                                a naložte do marinády ze sójové omáčky
                                                                                a sezamového oleje. Nechte odpočívat
                                                                                v  ledničce  asi  3  hodiny  nebo  přes  noc.
                                                                                Nasekejte  jarní  cibulku,  avokádo  nakrá-
                                                                                jejte  na  plátky,  mořskou  řasu  pokrájejte
                                                                                na plátky. Do misky dejte šálek uvařené
                                                                                sushi  rýže  a  naskládejte  na  ni  všechny
                                                                                připravené suroviny.
                                                                                Vše zasypte lžící černého sezamu. Navrch
                                                                                zdobíme nakládaným zázvorem.



       LOSOSOVÝ TATARÁK
       S AVOKÁDEM

       200 g lososa
       1 šalotka
       1 chilli paprička
       2 rajčata
       1 lžička wasabi
       1 lžíce japonské sójové omáčky
       1 lžička cukru
       1 avokádo
       2 lžíce zakysané smetany
       1 lžička limetkové šťávy
       ½ červené cibule
       sůl a pepř
       Lososa nakrájejte nadrobno, smíchejte s pokrá-
       jenou  zelenou  cibulkou,  pokrájenou  červe-
       nou  cibulí,  wasabi,  sójovou  omáčkou  a  chilli
       omáčkou. Avokádo nakrájejte na malé kousky
       a smíchejte s nasekanou šalotkou, citronovou
       šťávou, chilli, koriandrem, solí a pepřem.
       Vrstvěte pomocí tvořítka na vykrojené toasty.



                                                                                      WRAP S LOSOSEM

                                                                                      plátky uzeného lososa
                                                                                      tortilly
                                                                                      pomazánkové máslo
                                                                                      avokádo
                                                                                      ½ citrónu
                                                                                      listy salátu

                                                                                      Tortillu opečeme z obou stran na
                                                                                      sucho  na  pánvi.  Necháme  ji  vy-
                                                                                      chladnout  a  namažeme  ji  pom-
                                                                                      azánkovým  máslem.  Poklademe
                                                                                      listy salátu, lososem a avokádem
                                                                                      pokrájeným na plátky.
                                                                                      Vše  zakápneme  citrónem,  oso-
                                                                                      líme a opepříme. Tortillu zabalíme
                                                                                      a  můžeme  pokrájet  na  tři  stejné
                                                                                      části.

       56          www.jip-potraviny.cz
   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61