Page 64 - JIP katalog ryby 2025
P. 64
CITRONOVÁ TRESKA S BRAMBOROVÝMI LUPÍNKY
2 filety tresky, 3 lžíce citronové šťávy, citronová kůra, 4 lžíce másla, sůl, čerstvě mletý pepř, 500 g brambor,
olej, hladkolistá petržel na ozdobu
Brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Ty pak rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým
olejem, osolte a promíchejte. Dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 15 minut. Filety očistěte, osušte a ochuťte solí
a pepřem. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a tresku na něm orestujte. V menším kastrůlku rozehřejte další dvě lžíce másla, přide-
jte šťávu z citronu a citronovou kůru a krátce prohřejte. Tresku podávejte s bramborami, přelitou citronovým máslem,
vše ozdobené petrželkou.
64 www.jip-potraviny.cz