Page 57 - JIP katalog ryby 2025
P. 57
BRAMBOROVÉ PLACKY
S LOSOSEM
500 g vařených brambor
1 lžíce sušeného droždí
100 g hladké mouky
2 dl vlažné vody
2 vejce
olej
zakysaná smetana
uzený losos
sůl a pepř
bylinky
V míse smícháme rozmačkané brambory,
vejce, mouku, vodu a droždí, necháme
30 minut na teplém místě kynout. Na pán-
vi usmažíme z těsta lívanečky. Po upečení
osolíme, opepříme a podáváme s plát-
kem lososa, přelité zakysanou smetanou
ochucenou bylinkami.
LOSOS S RÝŽÍ
podkova lososa
koření na ryby
olivový olej
rýže
konzerva hrášku
fazolové lusky
kousek másla na pánev
půlka citrónu
Lososa omyjeme, okořeníme a dáme na
rozpálenou pánev s olivovým olejem.
Rýži připravíme běžným způsobem a po
uvaření do ní zamícháme hrášek. Fazolky
osmažíme na másle. Před podáváním
můžeme lososa pokapat citrónem pro
zvýraznění chuti.
POKE BOWL
S UZENÝM LOSOSEM
50 g uzeného lososa
100 g rýže na sushi nebo jasmínové
lžička rýžového octa
1/2 avokáda pokrájeného na plátky
půlka vyloupaného grapefruitu
10 g pražené kukuřice
lístky rukoly na ozdobu
sezam
citrón
Rýži propláchneme ve studené vodě,
a dáme vařit. Vodu dáváme v pomě-
ru 1 díl rýže a 2 díly vody.
Osolíme a dochutíme rýžovým octem.
Jakmile je rýže měkká, odstavíme.
Do větší misky vložíme rýži, naskládáme
avokádo, grapefruit a doprostřed při-
dáme lososa, praženou kukuřici a ozdo-
bíme rukolou a sezamem.
RECEPTY 57