Page 13 - JIP katalog maso 2025
P. 13

ZADNÍ ČÁST
                                                                                    SPODNÍ ŠÁL



                                                                                    Spodní  šál  je  část  kýty,  které  tvoří
                                                                                    tvrdé maso. Vyžaduje delší tepelnou
                                                                                    úpravu, aby bylo měkké.





                            ZADNÍ ČÁST
                  KARABÁČEK



               Libový  zástupce  kližek.  Je
               umístěn  mezi  spodním  šálem
               a  kližkou.  Skladbou  připomíná
               maso z plece a je vhodný na
               pečení, dušení i vaření.






               49500203     Hovězí spodní šál z kýty kráva EU cca 4 kg               4 kg     VAK

               49500253     Hovězí spodní šál z kýty mladý býk EU cca 4 kg          20 kg     VAK

               49652436     Hovězí silverside/spodní šál kýty kráva EU cca 2-3 kg   20 kg     VAK


               49500206     Hovězí karabáček kráva EU cca 5 kg                       4 kg     VAK

                            Hovězí top side/vrchní šál kýty bez tukového krytí kráva EU
               49652437                                                             20 kg     VAK
                            cca 5 kg









                                                                                 ZADNÍ ČÁST
                                                                                 VRCHNÍ ŠÁL



                                                                                 Libový  kus  z  vnitřní  části  zadní
                                                                                 kýty  má  obvykle  jemné  tukové
                                                                                 mramorování.  Maso  má  jemnější
                                                                                 svalové  vlákno  než  maso  ze
                                                                                 spodního  šálu,  proto  je  i  měkčí
                                                                                 a  křehčí.  Vhodný  na  pečení,
                                                                                 vaření, dušení, rolády a omáčky.






                                                                                           HOVĚZÍ MASO           13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18