Page 11 - JIP katalog maso 2025
P. 11

ROASTBEEF


                       SE ZELENINOU
                            •

             vysoký roštěnec 600 g, dijónská hořčice, olivový olej
             150 ml, sůl, čerstvě mletý pepř, menší brambory 50 g,
             mix zeleniny dle chuti - např. paprika, lilek, cuketa
                            •
             Roštěnec  nejprve  očistěte  a  vrchní  blánu  křížem
             nařízněte  tak,  aby  řezy  tvořily  kosočtverce.  Potřete
             olejem  a  hořčicí  a  nechce  minimálně  přes  noc
             marinovat.
             Troubu rozehřejte na 140°C. Maso osolte, opepřete
             a ze všech stran orestujte na pánvi.
             Očištěnou  zeleninu  nakrájejte  na  velké  kusy,
             popřípadě nechte v celku a vložte na dno pekáče.
             Na  zeleninu  položte  orestovaný  roštěnec  a  pečte
             zhruba hodinu. Roštěnec musí mít ve středu 45-55°C.
             Po  dopečení  maso  nechte  alespoň  10-15  minut
             odpočívat,  aby  neztratilo  svou  šťavnatost.  Poté
             nakrájejte  na  tenké  plátky  a  servírujte  společně  se
             zeleninou.











               49502204     Hovězí svíčková kráva CZ cca 1,9 kg                     3,8 kg    VAK

               49650569     Hovězí svíčková býk CZcca 1,9-2,3 kg                    2,5 kg    VAK

               49660089     Hovězí svíčková s řetízkem kráva EU cca 3 kg             20 kg    VAK

               49652309     Hovězí svíčková býk/jalovice cca 1,8 kg KÚ               20 kg     VL

               49601102     Hovězí svíčková kráva CZ cca 1,4 - 1,7 kg               1,5 kg    VAK

               49601104     Hovězí svíčková kráva CZ cca 1,7 kg+                     10 kg    VAK



















       ZADNÍ ČÁST
       HOVĚŽÍ SVÍČKOVÁ




       Steakové maso. které se nachází pod nízkým
       roštěncem.  Silnější  zadní  konec  se  nazývá
       palec a úzký přední konec špička. Toto maso
       obsahuje  málo  vaziva  a  tuk  je  pouze  na
       povrchu svalu.


                                                                                           HOVĚZÍ MASO           11
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16