Page 11 - JIP katalog maso 2025
P. 11
ROASTBEEF
SE ZELENINOU
•
vysoký roštěnec 600 g, dijónská hořčice, olivový olej
150 ml, sůl, čerstvě mletý pepř, menší brambory 50 g,
mix zeleniny dle chuti - např. paprika, lilek, cuketa
•
Roštěnec nejprve očistěte a vrchní blánu křížem
nařízněte tak, aby řezy tvořily kosočtverce. Potřete
olejem a hořčicí a nechce minimálně přes noc
marinovat.
Troubu rozehřejte na 140°C. Maso osolte, opepřete
a ze všech stran orestujte na pánvi.
Očištěnou zeleninu nakrájejte na velké kusy,
popřípadě nechte v celku a vložte na dno pekáče.
Na zeleninu položte orestovaný roštěnec a pečte
zhruba hodinu. Roštěnec musí mít ve středu 45-55°C.
Po dopečení maso nechte alespoň 10-15 minut
odpočívat, aby neztratilo svou šťavnatost. Poté
nakrájejte na tenké plátky a servírujte společně se
zeleninou.
49502204 Hovězí svíčková kráva CZ cca 1,9 kg 3,8 kg VAK
49650569 Hovězí svíčková býk CZcca 1,9-2,3 kg 2,5 kg VAK
49660089 Hovězí svíčková s řetízkem kráva EU cca 3 kg 20 kg VAK
49652309 Hovězí svíčková býk/jalovice cca 1,8 kg KÚ 20 kg VL
49601102 Hovězí svíčková kráva CZ cca 1,4 - 1,7 kg 1,5 kg VAK
49601104 Hovězí svíčková kráva CZ cca 1,7 kg+ 10 kg VAK
ZADNÍ ČÁST
HOVĚŽÍ SVÍČKOVÁ
Steakové maso. které se nachází pod nízkým
roštěncem. Silnější zadní konec se nazývá
palec a úzký přední konec špička. Toto maso
obsahuje málo vaziva a tuk je pouze na
povrchu svalu.
HOVĚZÍ MASO 11