Page 10 - JIP katalog maso 2025
P. 10
PŘEDNÍ ČÁST
HOVĚZÍ KRK
Hovězí krk je složený z více
menších svalů. Svalovina je
prorostlá silnými vlákny. Má
vyvážený poměr tuku a kolagenu.
Je vhodný na dušení a pro výrobu
mletého masa.
49500246 Hovězí krk kráva EU cca 4 kg 23 kg VAK
49500283 Hovězí krk mladý býk EU cca 8 kg 23 kg VAK
49500299 Hovězí roštěná mladý býk EU cca 5 kg 20 kg VAK
49659933 Hovězí striploin/nízký roštěnec kráva cca 3-4 kg 20 kg VAK
49659934 Hovězí striploin/nízký roštěnec kráva cca 4-5 kg 20 kg VAK
49652303 Hovězí roštěná býk/jalovice cca 3 kg KÚ 15 kg VL
49651295 Hovězí roštěná býk steak cca 300 g 1,2 kg VAK
HŘBETNÍ ČÁST
HOVĚŽÍ ROŠTĚNÁ
Svalovinu tvoří poměrně rozsáhlé
svalové celky hřbetních svalů, které
jsou zvlášť mohutné v přední části. Na
povrchu roštěnce je dle konkrétního
jedince slabší nebo silnější vrstva tuku.
Ideální k pečení a dušení.
10 WWW.JIP-POTRAVINY.CZ