Page 10 - JIP katalog maso 2025
P. 10

PŘEDNÍ ČÁST
              HOVĚZÍ KRK




         Hovězí  krk  je  složený  z  více
         menších  svalů.  Svalovina  je
         prorostlá  silnými  vlákny.  Má
         vyvážený poměr tuku a kolagenu.
         Je vhodný na dušení a pro výrobu
         mletého masa.










              49500246     Hovězí krk kráva EU cca 4 kg                             23 kg    VAK

              49500283     Hovězí krk mladý býk EU cca 8 kg                         23 kg    VAK


              49500299     Hovězí roštěná mladý býk EU cca 5 kg                     20 kg    VAK

              49659933     Hovězí striploin/nízký roštěnec kráva cca 3-4 kg         20 kg    VAK

              49659934     Hovězí striploin/nízký roštěnec kráva cca 4-5 kg         20 kg    VAK

              49652303     Hovězí roštěná býk/jalovice cca 3 kg KÚ                  15 kg     VL

              49651295     Hovězí roštěná býk steak cca 300 g                      1,2 kg    VAK






                                                                                  HŘBETNÍ ČÁST
                                                                                  HOVĚŽÍ ROŠTĚNÁ



                                                                                  Svalovinu  tvoří  poměrně  rozsáhlé
                                                                                  svalové  celky  hřbetních  svalů,  které
                                                                                  jsou  zvlášť  mohutné  v  přední  části.  Na
                                                                                  povrchu  roštěnce  je  dle  konkrétního
                                                                                  jedince  slabší  nebo  silnější  vrstva  tuku.
                                                                                  Ideální k pečení a dušení.
























      10          WWW.JIP-POTRAVINY.CZ
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15