Page 17 - JIP katalog maso 2025
P. 17
KOSTI
MORKOVÉ KOSTI
Morková kost obsahuje morek. Zpravidla se
jedná o část dlouhé kosti - ramenní, holenní
nebo stehenní. Používá se při přípavě vývarů,
do omáček nebo jako pečená delikatesa.
49650065 Hovězí morkové kosti CZ cca 1,2 kg 4 kg OA
49652290 Hovězí morkové kosti řezané cca 3 kg 15 kg VL
49601011 Hovězí morkové kosti EU cca 5 kg 19 kg VAK
49502068 Hovězí býčí žlázy CZ cca 2 kg 16 kg VAK
49650595 Hovězí srdce CZ cca 1 kg 1 kg OA
49652366 Hovězí dršťky ztužené CZ cca 3 kg 15 kg VL
49601900 Hovězí dršťky vařené krájené 1 kg 10 kg VAK
49601919 Hovězí dršťky vařené krájené 500 g 10 kg VAK
ORGÁN
BÝČÍ ŽLÁZY
Jemné maso s nízkých obsahem tuku.
Při správné úpravě jsou považová-
ny za delikatesu. Ačkoli nejsou žlázy
vnitřnosti, jelikož v sobě nehromadí
žádné odpadní látky, rychle se kazí.
VNITŘNOSTI
HOVĚZÍ DRŠŤKY
Přední část hovězího žaludku. Držky
jsou vyčištěné a uvařené pro snadnou
přípravu držkové polévky.
HOVĚZÍ MASO 17