Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24
Salát s chřestem
a ředkvičkami
salát s chřestem
a ředkvičkami
svazek zeleného chřestu, 5 větších ředkviček, 2 hrsti baby špenátu, hrst medvědího česneku, hrst rukoly nebo polníčku,
mladé výhonky ředkviček, čerstvý hrášek, olivový olej, šťáva z 1 limetky, sůl, čerstvě mletý pepř
Chřestu odlomte spodní� dřevnatou část. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a chřest 3–5 minut povařte. Poté ho rychle
vložte do misky s ledovou vodou. Chřest pak vytáhněte a promí�chejte s rukolou či polní�čkem, pokrájeným medvědí�m
česnekem, hráškem, výhonky a na plátky nakrájenými ředkvičkami. Vše přelijte olivovým olejem, pokapejte limetkovou
šťávou, osolte a opepřete.
24