Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

Salát s chřestem





                                                       a ředkvičkami







































                                        salát s chřestem
                                        a ředkvičkami


























            svazek zeleného chřestu, 5 větších ředkviček, 2 hrsti baby špenátu, hrst medvědího česneku, hrst rukoly nebo polníčku,
                      mladé výhonky ředkviček, čerstvý hrášek, olivový olej, šťáva z 1 limetky, sůl, čerstvě mletý pepř

             Chřestu odlomte spodní� dřevnatou část. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a chřest 3–5 minut povařte. Poté ho rychle
               vložte do misky s ledovou vodou. Chřest pak vytáhněte a promí�chejte s rukolou či polní�čkem, pokrájeným medvědí�m
              česnekem, hráškem, výhonky a na plátky nakrájenými ředkvičkami. Vše přelijte olivovým olejem, pokapejte limetkovou
                                                  šťávou, osolte a opepřete.


       24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29