Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
Tradiční řecký salát
1 salátová okurka
10 zralých cherry rajčat
1 malá paprika
½ červené cibule
150 g sýru feta nebo balkánského sýru
hrst černých oliv
Zálivka:
50 ml olivového oleje
3 lžíce červeného vinného octa
1 stroužek česneku
špetka sušeného oregana
špetka soli
špetka čerstvě mletého pepře
tradiční
Okurku, rajčata, papriku a cibuli nakrájejte
řecký salát
a dejte do misky. Sýr nakrájejte na kostičky
nebo rozdrobte a přidejte k zelenině, stejně
tak přisypte olivy. Stroužek česneku prolisuj-
te a smí�chejte s ostatní�mi ingrediencemi na
zálivku. Tou pak přelijte salát a zamí�chejte.
Bruschetta
s mozzarellou
6 plátků bílého italského chleba
120 g mozzarella třešniček
250 g cherry rajčat
2 stroužky česneku
olivový olej
čerstvá bazalka
špetka sušené bazalky
sůl
čerstvě mletý pepř
Plátky chleba pokapejte olejem a opečte
z obou stran na pánvi dozlatova.
Poté je potřete česnekovými stroužky.
Mozzarellu a cherry rajčata nakrájejte na
půlky nebo čtvrtky a navrstvěte na plát-
bruschetta ky chleba. Bruschetty pak ozdobte lí�stky
s mozzarellou čerstvé bazalky, posypte trochou sušené
bazalky, osolte a opepřete.
33