Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35
Pizza toasty
6 plátků toastového chleba
pizza rajčatová omáčka nebo kečup
12 plátků choriza
toasty 150 g cherry rajčat
250 g mozzarelly
čerstvá a sušená bazalka
sůl
Plátky toastu rozložte na plech a každý z nich
potřete rajčatovou omáčkou. Pak na toasty
rozložte plátky choriza, na plátky nakrájenou
mozzarellu a kousky cherry rajčat.
Vše posypte sušenou bazalkou a vložte do
trouby předehřáté na 210 °C zhruba na pět
minut, dokud se sýr nerozpustí� a lehce neze-
zlátne. Před podávání�m toasty ozdobte čerst-
vou bazalkou a lehce osolte.
Rychlý chlebík
s prosciuttem
6 plátků bagety
krémový sýr
150 g prosciutta
1 zralé avokádo
4 menší zralá rajčata
baby špenát
rukola
sůl
Plátky bagety namažte krémovým
sýrem. Avokádo nakrájejte na plát-
ky, stejně tak rajčata.
rychlý chlebík
Na bagetu naaranžujte prosciutto,
plátky rajčat a avokáda a dozdobte s prosciuttem
lí�stky špenátu a rukoly.
Nakonec vše dochuťte solí�.
Grilované nektarinky
s mozzarellou
2 větší nektarinky
125 g mozzarella třešniček
hrst rukoly
lístky čerstvé bazalky
2 lžíce bazalkového pesta
Nektarinku rozkrojte na čtvrtiny a vyndejte
grilované nektarinky pecku. Opečte ji na rozpáleném grilu dozla-
s mozzarellou tova. Na talí�ře nandejte rukolu, lí�stky bazal-
ky a na vytvořené lůžko dejte nektarinku
a třešničky mozzarelly. Vše pokapejte bazal-
kovým pestem. Recept na domácí� pesto na-
leznete na str. 29.
35