Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34
1 kg rajčat, 1 červená paprika, 1 okurka, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku,
50 ml olivového oleje, 20 ml červeného vinného octa, sůl a čerstvě mletý pepř, bílý chléb
Rajčata spařte horkou vodou a oloupejte slupku, poté je nakrájejte na kousky (zelené mí�sto pod stopkou vykrojte).
Okurku oloupejte a nakrájejte, papriku zbavte semí�nek a také nakrájejte. Zeleninu vložte do mixéru a přidejte nahrubo
nasekanou cibuli a najemno nasekaný česnek, olej, ocet, sůl a pepř a vše rozmixujte. Pokud vám přijde polévka pří�liš
ří�dká, přidejte do mixéru stří�dku chleba, nechte ji nasáknout a poté rozmixujte.
Gazpacho nechte vychladit v lednici a podávejte s opečených chlebem.
Gazpacho
gazpacho
34