Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37
pečené batáty
s cizrnou
Pečené batáty s cizrnou
4 batáty, plechovka konzervované cizrny, 100 g sýru cottage nebo feta, 2 menší mrkve, pár růžiček brokolice, olivový olej,
sůl, čerstvě mletý pepř, trocha chilli, zelené výhonky na ozdobu
Batáty omyjte kartáčkem, propí�chejte vidličkou, potřete olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na zhruba třičtvrtě hodiny,
dokud nebudou měkké. Mezití�m oloupejte a nakrájejte mrkev i brokolici a uvařte doměkka. Cizrnu lehce opečte na pánvi s olejem,
solí�, pepřem a chilli. Po dopečení� batáty rozří�zněte napůl a částečně vydlabejte dužinu. Tu smí�chejte s cizrnou, brokolicí�, mrkví�
a sýrem. Náplň nandejte do batátů, které můžete ještě krátce zapéct. Před podávání�m ozdobte jí�dlo zelenými výhonky.
37