Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37

pečené batáty
                           s cizrnou












































                                             Pečené batáty s cizrnou

             4 batáty, plechovka konzervované cizrny, 100 g sýru cottage nebo feta, 2 menší mrkve, pár růžiček brokolice, olivový olej,
                                    sůl, čerstvě mletý pepř, trocha chilli, zelené výhonky na ozdobu


           Batáty omyjte kartáčkem, propí�chejte vidličkou, potřete olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na zhruba třičtvrtě hodiny,
           dokud nebudou měkké. Mezití�m oloupejte a nakrájejte mrkev i brokolici a uvařte doměkka. Cizrnu lehce opečte na pánvi s olejem,
           solí�, pepřem a chilli. Po dopečení� batáty rozří�zněte napůl a částečně vydlabejte dužinu. Tu smí�chejte s cizrnou, brokolicí�, mrkví�
                a sýrem. Náplň nandejte do batátů, které můžete ještě krátce zapéct. Před podávání�m ozdobte jí�dlo zelenými výhonky.
                                                                                                                37
   32   33   34   35   36   37   38   39   40