Page 28 - Magazín JIP Potraviny
P. 28

lososové
                     špízy




































            Lososové špízy


            120 g filetu z lososa, 1 menší cuketa, šťáva z 1 limetky, sezamová semínka, ½ okurky, 6 ředkviček, 80 g těstovin, citron
            Dip: 150 g bílého jogurtu, pár lístků máty, sůl, čerstvě mletý pepř

            Těstoviny uvařte dle návodu v osolené vroucí� vodě. Lososa nakrájejte na menší� kousky a osolte. Cuketu nakrájejte na tenké
                                                        �
            plátky. Na špejli pak napichujte stří�davě lososa a cuketu. Spí�z položte na rozpálený gril a opékejte 3–4 minuty z každé strany.
            Po dopečení� pokapejte špí�z limetkovou šťávou a posypte sezamovým semí�nkem. Citron rozkrájejte na silnější� plátky a také
            ogrilujte dozlatova. Z jogurtu, najemno nasekané máty, soli a pepře připravte dip. Na talí�ř nandejte na plátky nakrájenou
            okurku a ředkvičky, těstoviny, špí�z a ogrilovaný citron a podávejte s připraveným dipem.

       28
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33