Page 28 - Magazín JIP Potraviny
P. 28
lososové
špízy
Lososové špízy
120 g filetu z lososa, 1 menší cuketa, šťáva z 1 limetky, sezamová semínka, ½ okurky, 6 ředkviček, 80 g těstovin, citron
Dip: 150 g bílého jogurtu, pár lístků máty, sůl, čerstvě mletý pepř
Těstoviny uvařte dle návodu v osolené vroucí� vodě. Lososa nakrájejte na menší� kousky a osolte. Cuketu nakrájejte na tenké
�
plátky. Na špejli pak napichujte stří�davě lososa a cuketu. Spí�z položte na rozpálený gril a opékejte 3–4 minuty z každé strany.
Po dopečení� pokapejte špí�z limetkovou šťávou a posypte sezamovým semí�nkem. Citron rozkrájejte na silnější� plátky a také
ogrilujte dozlatova. Z jogurtu, najemno nasekané máty, soli a pepře připravte dip. Na talí�ř nandejte na plátky nakrájenou
okurku a ředkvičky, těstoviny, špí�z a ogrilovaný citron a podávejte s připraveným dipem.
28