Page 15 - JIP_Katalog_Sous-vide_2025
P. 15

Grilované


          vepřové koleno


          s domácím

          chlebem







          Vepřové koleno
          připravené metodou sous-vide

            Domácí chléb
          1 lžička soli
          500 g  hladké mouky
          300 ml  vlažného mléka nebo vody
          1 kostka  droždí
          1 lžička  kmínu
          1 lžička cukru



          Připravte si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42 g. Nechte chvilku odpočinout. V misce si
          smíchejte sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidejte kvásek a těsto dobře zpracujte. Smíchané a dobře propracované
          těsto nechte cca 1 hodinu odpočinout. Posypte ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněťte, aby se dob-
          ře spojilo a uválejte bochánek. Chléb pečte cca 1,5 hod při teplotě 180°C - 200°C v elektrické troubě. Kolena v sáčku
          prohřejte 15 - 20 minut ve vodní lázni 50°C - 70°C. Následně je na grilu zlehka ogrilujte do zlatavé barvy. Pečená vepřová
          kolena na grilu podávejte s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a domácím chlebem.







         Krůtí prsní řízky







               balení cca 1,2 kg
               49500245

               Skladování: při 0 - 5 °C
               trvanlivost 90 dnů



               Zabalená  krůtí  prsa  ohřívejte  ve  vodní  lázni
               o teplotě 60 - 70 °C přibližně 20 minut. Prsa mů-
               žete rovněž připravovat v troubě či konvekto-
               matu při teplotě do 200 °C, po dobu přibližně
               15  minut.  Pro  rychlejší  přípravu  můžete  před
               pečením  výrobek  nakrájet  na  požadované
               kusy.



                                                                                                                  15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20