Page 15 - JIP_Katalog_Sous-vide_2025
P. 15
Grilované
vepřové koleno
s domácím
chlebem
Vepřové koleno
připravené metodou sous-vide
Domácí chléb
1 lžička soli
500 g hladké mouky
300 ml vlažného mléka nebo vody
1 kostka droždí
1 lžička kmínu
1 lžička cukru
Připravte si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42 g. Nechte chvilku odpočinout. V misce si
smíchejte sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidejte kvásek a těsto dobře zpracujte. Smíchané a dobře propracované
těsto nechte cca 1 hodinu odpočinout. Posypte ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněťte, aby se dob-
ře spojilo a uválejte bochánek. Chléb pečte cca 1,5 hod při teplotě 180°C - 200°C v elektrické troubě. Kolena v sáčku
prohřejte 15 - 20 minut ve vodní lázni 50°C - 70°C. Následně je na grilu zlehka ogrilujte do zlatavé barvy. Pečená vepřová
kolena na grilu podávejte s křenovou nebo hořčicovou omáčkou a domácím chlebem.
Krůtí prsní řízky
balení cca 1,2 kg
49500245
Skladování: při 0 - 5 °C
trvanlivost 90 dnů
Zabalená krůtí prsa ohřívejte ve vodní lázni
o teplotě 60 - 70 °C přibližně 20 minut. Prsa mů-
žete rovněž připravovat v troubě či konvekto-
matu při teplotě do 200 °C, po dobu přibližně
15 minut. Pro rychlejší přípravu můžete před
pečením výrobek nakrájet na požadované
kusy.
15

