Page 30 - JIP katalog maso 2025
P. 30
LOUPANÁ PLEC
TOP BLADE
Přední část plece (podlopatkový
sval), získává se vyloupnutím od
lopatky. Jedná se o maso s vysokým
mramorováním, velmi jemné a šťavnaté.
Vhodné na přípravu steaků,
nízkoteplotní úpravu a dušení.
49659986 Hovězí top blade/loupaná plec Irsko cca 2-3 kg 14 kg VAK
49603501 Hovězí beef skirt/veverka cca 15 kg 15 kg VAK
49660092 Hovězí Hanger steak/veverka cca 3-4kg VAK 20 kg VAK
49650151 Hovězí tomahawk US cca 8-9 kg 8 kg VAK
VEVERKA
BEEF SKIRT/HANGER
Svalový úpon bránice. Jedná se o maso výraz-
né chuti s hrubšími vlákny. Ideální na gril.
VYSOKÝ ROŠTĚNEC S KOSTÍ
TOMAHAWK
Steak z hovězího vysokého roštěnce (rib
eye) s kostí. Název tomahawk dostal díky
podobnosti s jednoruční sekerou.
30 WWW.JIP-POTRAVINY.CZ