Page 26 - JIP katalog maso 2025
P. 26

VÁLEČEK
                                                                                EYE ROUND



                                                                                Část  zadní  plece  nebo-li  Falešná
                                                                                svíčková,  maso  vhodné  na  steaky,
                                                                                minutkovou úpravu a pečení.









          49650150     Hovězí eye round/váleček  Argentina cca 1,5-2,5 kg       20 kg    VAK

          49659774     Hovězí eye round/váleček  Uruguay Grainfed cca 1,5-2,5 kg  20 kg  VAK

          49659908     Hovězí eye round/váleček  USA cca 1,5-2,5 kg             19 kg    VAK




                             VRCHNÍ ŠÁL
                        TOPSIDE



            Libový  kus  z  vnitřní  části  zadní
            kýty  má  obvykle  jemné  tukové
            mramorování.  Maso  má  jemnější
            svalové  vlákno  než  maso  ze
            spodního  šálu,  proto  je  i  měkčí
            a  křehčí.  Vhodný  na  pečení,
            vaření, dušení, rolády a omáčky.







          49651999     Hovězí top side cap off/vrchní šál bez tuku Uruguay cca 3-4 kg  20 kg  VAK

          49652022     Hovězí top side cap off/vrchní šál bez tuku Argentina cca 3-4 kg  20 kg  VAK


          49650174     Hovězí short ribs/žebra krátká masitá Irsko cca 2-3 kg  21,5 kg   VAK





                                                                                 ŽEBRA
                                                                                 SHORT RIBS




                                                                                 Část  žeber  se  třemi  žeberními
                                                                                 kostmi,  které  jsou  velmi  masitá
                                                                                 a prorostlá. Vhodné k pomalému
                                                                                 pečení a následnému dokonče-
                                                                                 ní na grilu.






      26          WWW.JIP-POTRAVINY.CZ
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31