Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16

jehněčí





















                                                                            Jehněčí kotletky
                                                                            na červeném víně

                                                                            4 jehněčí kotlety
                                                                            1 cibule
                                                                            2 mrkve
                                                                            2 stonky řapíkatého celeru
                                                                            5 stroužků česneku
                                                                            3 sklenky kvalitního červeného vína
                                                                            3 šálky kuřecího vývaru
                                                                            2 lžíce rajčatového protlaku
                                                                            500 g drcených rajčat
                                                                            čerstvé snítky rozmarýnu a tymiánu
                                                                            bobkový list
                                                                            olivový olej
                                                                            sůl a pepř

                                                                            Kotlety osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte oli-
                                                                            vový olej a kotlety z obou stran opečte, poté je
                                                                            z hrnce vyjměte. Cibuli, mrkev a řapí�katý celer
                                                                            nakrájejte, vložte do hrnce a restujte zhruba pět
                                                                            minut, poté přidejte najemno nasekaný česnek
                                                                            a restujte další� dvě minuty. Pak přilijte červené
                                                                            ví�no a vývar, přidejte bobkový list, rozmarýn, ty-
                                                                            mián, drcená rajčata a protlak, promí�chejte a kot-
                                                                            lety vložte zpět do hrnce. Vše vařte na mí�rném
                                                                            ohni pod pokličkou asi 2,5 hodiny. Po dovaření�
                                                                            vyjměte  kotlety  a  omáčku  zceďte,  vraťte  ji  do
                                                                            hrnce a tekutinu za občasného mí�chání� zredukuj-
                                                                            te. Kotletky podávejte s bramborovou kaší� nebo
                                                                            se šťouchanými bramborami, přelité omáčkou.


       16
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21