Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14

Jehněčí roláda





                     s nádivkou












               1,5 kg jehněčí plece
              3–4 stroužky česneku
              50 g lískových ořechů
             svazek čerstvé petrželky
           lžíce nastrouhaného zázvoru
                   olivový olej
                      sůl
               čerstvě namletý pepř


























                                                         s nádivkou













           Plec  očistěte,  rozkrojte  do  placky  a  lehce  naklepejte.
           Sůl, pepř a prolisované stroužky česneku promí�chejte
           s pár lží�cemi oleje a maso potřete. Petrželku a ořechy na-
           sekejte  a  smí�chejte  s  nastrouhaným  zázvorem.  Tuto
           směs  pak  rozprostřete  na  maso,  zarolujte  ho,  osolte
           a  obvažte  provázkem,  aby  drželo  tvar.  Roládu  vložte
           do pekáče, přiklopte poklicí� a v troubě předehřáté na
           160 °C pečte zhruba dvě až dvě a půl hodiny. Půl hodiny
           před koncem pečení� odklopte poklici, aby maso chytlo
           barvu. Podávat můžete napří�klad s baby bramborami.



       14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19