Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13

Vajíčka s lososem

                                                                                        6 vajec
                                                                                        120 g uzeného lososa
                                                                                        2 lžíce majonézy
                                                                                        2 lžíce zakysané smetany
                                                                                        čerstvý kopr
                                                                                        ½ lžičky citronové kůry
                                                                                        sůl a pepř

                                                                                        Vají�čka uvařte natvrdo, nechte
                                                                                        vychladnout a oloupejte.
                                                                                        Pak je rozkrojte napůl, žloutky
                                                                                        vyndejte a dejte do misky.
                                                                                         �
                                                                                        Zloutky vymí�chejte s majonézou,
                                                                 s lososem              zakysanou smetanou, solí�,
                                                                                        pepřem a citronovou kůrou do
                                                                                        hladkého krému. Tí�m pak naplňte
                                                                                        uvařené bí�lky a navrch položte
                                                                                        kousek lososa a čerstvý kopr.





        Vaječný salát
        s medvědím česnekem


        8 vajec
        100 g medvědího česneku                                                                   vaječný
        jarní cibulka
        kelímek zakysané smetany                                                                      salát
        lžička hořčice
        sůl a čerstvě namletý pepř


        Vají�čka uvařte natvrdo. Jakmile vychladnou,
                             �
        oloupejte je a nakrájejte. Cesnek a jarní� ci-
        bulku nasekejte a přidejte k vají�čkům, poté
        přidejte zakysanou smetanu, lžičku hořčice
        a osolte, opepřete dle chuti a promí�chejte.







                                                                        Špenátová omeleta

                                                                        4 velká vejce
                                                                        2 lžíce mléka
                                                                        špetka pepře
                                                                        200 g baby špenátu
                                                                        100 g nastrouhaného sýru feta
                                                                        lžička olivového oleje
                                                                        lžíce másla

                                                                        Na  pánev  s  trochou  oleje  jen  nakrátko  vhoďte  špenát
                                                                        (pár  lí�stků  si  nechte  stranou  na  ozdobu),  přidejte  sýr,
                                                                        aby se rozpustil, a sundejte z pánve. Vají�čka rozšlehej-
                                                                        te  s  mlékem  metličkou  a  ochuťte  pepřem.  Na  pánvi
                                                                        rozpusťte  máslo  a  vlijte  na  ni  vaječnou  směs,  z  které
                                                                        krouživými  pohyby  vytvořte  kulatou  omeletu.  Jakmile
                                                omeleta                 vají�čka zatuhnou, dejte na polovinu omelety připravený
                                                                        špenát se sýrem, omeletu přehněte a nechte ještě něko-
                                                                        lik vteřin na pánvi a následně serví�rujte s několika lí�stky
                                                                        čerstvého špenátu navrchu.

                                                                                                                13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18