Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17

Jehněčí






                    pečené na hruškách




























                  1 kg jehněčí kýty                                                         lžíce balzamica
                     5 hrušek                                                                lžíce medu
                 3 stroužky česneku                                                       lžíce olivového oleje
                pár snítek rozmarýnu                                                             sůl
                  1 chilli paprička                                                       čerstvě mletý pepř

              Lí�stky rozmarýnu otrhejte ze stonku a nasekejte, česnek a chilli papričku rovněž nasekejte najemno. Rozmarýn, česnek a chilli
              papričku smí�chejte s balzamicem a medem a směs vmasí�rujte do jehněčí�ho masa. Takto můžete nechat maso chví�li odležet, aby
              se namarinovalo. Hrušky oloupejte (můžete je však nechat i se slupkou), nakrájejte na měsí�čky a naskládejte do pekáče. Na ně
              položte jehněčí� maso a vložte do trouby předehřáté na 210 °C zhruba na 20 minut. Poté pekáč přiklopte poklicí� nebo zakryjte
              alobalem, snižte teplotu na 160 °C a pečte zhruba tři hodiny.
                                                                                                                17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22