Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17
Jehněčí
pečené na hruškách
1 kg jehněčí kýty lžíce balzamica
5 hrušek lžíce medu
3 stroužky česneku lžíce olivového oleje
pár snítek rozmarýnu sůl
1 chilli paprička čerstvě mletý pepř
Lí�stky rozmarýnu otrhejte ze stonku a nasekejte, česnek a chilli papričku rovněž nasekejte najemno. Rozmarýn, česnek a chilli
papričku smí�chejte s balzamicem a medem a směs vmasí�rujte do jehněčí�ho masa. Takto můžete nechat maso chví�li odležet, aby
se namarinovalo. Hrušky oloupejte (můžete je však nechat i se slupkou), nakrájejte na měsí�čky a naskládejte do pekáče. Na ně
položte jehněčí� maso a vložte do trouby předehřáté na 210 °C zhruba na 20 minut. Poté pekáč přiklopte poklicí� nebo zakryjte
alobalem, snižte teplotu na 160 °C a pečte zhruba tři hodiny.
17