Page 21 - Magazín JIP Potraviny
P. 21

Naši zákazníci



                                  domácí sirupy, čaje,
                                           pečené čaje...












                                                                                                  levandulový
                                                                                                            pokoj




        Nejde si nevšimnou také vaší nabídky čajů, limonád a dezertů…  Kromě ubytování a dobrého jídla u vás mohou hosté využít i dalších
        Sirupy, ze kterých připravujeme limonády, si děláme vlastní, ale také   služeb. Co všechno nabízíte? A jak se to dá vůbec skloubit s péčí
        spolupracujeme s jednou místní paní zde z Deštného. Naše kolegyně   o rodinu?
        vyrábějí čaje, pečený nebo šípkový, jedna z nich dělá i vlastní pytlíkové   V rámci penzionu máme také wellness, posilovnu, saunu, masáže, ale
        čaje a zároveň nám peče výborné dezerty. Kvalita a poctivost samozřej-   nabízíme také adrenalinové zážitky, například lanový park nebo jízdu na
        mě zabere více času – aby byl v nabídce skvělý dezert, musí se velmi   čtyřkolkách, pořádáme i rodinné oslavy, na zahradě grilovačky, svatby.
        brzy ráno začít připravovat. Ale podávat rozmražené polotovary? To mi   No, co vám budu povídat, někdy je to pecka… Když jsme penzion roz-
        přijde hrozné. Obecně se všechno snažíme dělat dobře a poctivě z kvalit-   jížděli, dcera byla malá a těžce naše vytížení snášela. Ale toto období se
        ních surovin. Podle mě ta ruční práce a čas nad tím strávený dělá jídlo   již překlenulo a chodí nám pomáhat. Nicméně to vypadá, že její cesta
        tím, čím je.                                           zatím míří jinam než do gastronomie a pohostinství, takže uvidíme, kam
                                                               ji život zavede.
        A jak je na první pohled vidět, poctivý a domácký přístup zde vládne
        nejen v kuchyni, ale v celém penzionu.                 Jak se Kozí chlívek vyrovnal s pandemickým obdobím?
        Je pravda, že velká část naší klientely jsou opakující se hosté. A to   Pandemie nás poznamenala nejvíce asi opatřeními, která se neustále
        samozřejmě těší i nás. Myslím, že hosté ocení osobní a přátelský pří-   měnila. Něco jsme si v provozu nastavili a za chvíli bylo zase všechno
        stup – když je po čase přivítají stejní lidé, pamatují si je, zeptají se, jak se   jinak, všichni jsme z toho byli otrávení. Jinak když to šlo, měli jsme
        mají... Dobrý personál je základ. Pak se rádi vracejí.  výdejní okénko, když to nešlo, snažili jsme se najít si úplně jinou práci.
                                                               A nyní to naštěstí vypadá, že k nám hosté nepřestali jezdit a vrací se. Na
        Není se čemu divit, když je tu čeká příjemné prostředí a mimo jiné   druhou stranu pro nás byl covid vlastně trochu zpestřením, protože byl
        třeba voňavé pokoje.                                   čas vyrazit na běžky, chodit více do přírody, a tak nějak nám ukázal, jak
        Obyčejné označení pokojů čísly se mi nelíbilo a přemýšlela jsem, jak   to tady máme rádi.
        pojmout jejich výzdobu, nakonec tak vznikly tematické pokoje – po-
        mněnkový, levandulový, růžový, pampeliškový a další. Nečekala bych   Můžete na závěr prozradit, zda máte nějaké další plány?
        ale, jaká bude výzva sehnat výzdobu pro heřmánkový pokoj :-)  Máme plány na rozšíření, bohužel jako téměř v každém odvětví je
                                                               problém s nedostatkem personálu. Pokud by však byl, mým dalším
                                                               cílem je kavárna s cukrárnou, manžel má další vizi, a to minipivovar.
                                  majitelka                    Plány tedy máme a uvidíme, kdy a jak se nám podaří je uskutečnit.
                                  Šárka Hejduková





                                                                                      TIP!
                                                                                      Pokud se vydáte do Kozího
                                                                                      chlívku, určitě nevynechte
                                                                                      domácí bramborové knedlíky
                                                                                      plněné uzeným masem,
                                                                                      podávané s kysaným zelím,
                                                                                      přelité cibulkou na sádle.
                                                                                      „Je to klasické jídlo, které zná
                                                                                      každý Čech, proto je to asi
                                                                                      jedno těch, které u nás mají
                                                                                      hosté nejraději,“ říká Šárka
                                                                                      Hejduková.




                                                                                                                21
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26