Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

Těstoviny s krevetami
                                                                                 a cuketou

                                                                                 400 g čerstvých těstovin
                                                                                 200 g mražených nebo chlazených krevet
                                                                                 2 cukety
                                                                                 2 stroužky česneku
                                                                                 150 ml bílého vína
                                                                                 150 ml zeleninového vývaru
                                                                                 15 g másla
                                                                                 2 lžíce čerstvé petrželky
                                                                                 lžíce olivového oleje
               těstoviny                                                         citron
                                                                                 parmezán na posypání
               s krevetami
               a cuketou                                                         Krevety  oloupejte  a  očistěte  (pokud  máte
                                                                                 chlazené, neloupané), cukety nakrájejte na
                                                                                 menší� kousky. Cesnek a petrželku nasekejte
                                                                                             �
                                                                                 najemno. Těstoviny uvařte v osolené vroucí�
                                                                                 vodě dle návodu. Na pánvi rozehřejte olivo-
                                                                                 vý  olej  a  nechte  na  něm  rozvonět  česnek.
                                                                                 Pak přidejte krevety, cukety a vše orestuj-
                                                                                 te. Poté přilijte ví�no a pár minut jej nechte
                                                                                 zredukovat,  pak  přilijte  vývar  a  přidejte
                                                                                 máslo. Krevety smí�chejte s těstovinami.
                                                                                 Podávejte  pokapané  citronem  a  posypané
                                                                                 parmezánem a nasekanou petrželkou.












                 Čerstvý salát
                   s okurkou
                 a ředkvičkou

                1 větší salátová okurka
                     12 ředkviček                                                              čerstvý salát
                   nať jarní cibulky                                                           s okurkou
                   čerstvá pažitka
                     čerstvý kopr                                                              a ředkvičkou
                    čerstvá máta
                      Zálivka:
                ¼ hrnku olivového oleje
               2 lžíce bílého vinného octa
                     2 lžíce medu
                     špetka soli

              Okurku a ředkvičky nakrájejte
                 na velmi tenké plátky.
                Jarní� cibulku, kopr a mátu
                  nasekejte najemno.
                  Vše smí�chejte v mí�se
                  a připravte zálivku.
                Olej, vinný ocet, med a sůl
               dobře promí�chejte metličkou
                a přelijte připravený salát.



                                                                                                                23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28