Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
Těstoviny s krevetami
a cuketou
400 g čerstvých těstovin
200 g mražených nebo chlazených krevet
2 cukety
2 stroužky česneku
150 ml bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
15 g másla
2 lžíce čerstvé petrželky
lžíce olivového oleje
těstoviny citron
parmezán na posypání
s krevetami
a cuketou Krevety oloupejte a očistěte (pokud máte
chlazené, neloupané), cukety nakrájejte na
menší� kousky. Cesnek a petrželku nasekejte
�
najemno. Těstoviny uvařte v osolené vroucí�
vodě dle návodu. Na pánvi rozehřejte olivo-
vý olej a nechte na něm rozvonět česnek.
Pak přidejte krevety, cukety a vše orestuj-
te. Poté přilijte ví�no a pár minut jej nechte
zredukovat, pak přilijte vývar a přidejte
máslo. Krevety smí�chejte s těstovinami.
Podávejte pokapané citronem a posypané
parmezánem a nasekanou petrželkou.
Čerstvý salát
s okurkou
a ředkvičkou
1 větší salátová okurka
12 ředkviček čerstvý salát
nať jarní cibulky s okurkou
čerstvá pažitka
čerstvý kopr a ředkvičkou
čerstvá máta
Zálivka:
¼ hrnku olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce medu
špetka soli
Okurku a ředkvičky nakrájejte
na velmi tenké plátky.
Jarní� cibulku, kopr a mátu
nasekejte najemno.
Vše smí�chejte v mí�se
a připravte zálivku.
Olej, vinný ocet, med a sůl
dobře promí�chejte metličkou
a přelijte připravený salát.
23