Page 21 - Magazín JIP Potraviny
P. 21
2 hamburgerové bulky Hamburgerové bulky rozří�zněte a spodní� části silně namažte ricottou.
2 vejce Avokádo nakrájejte na plátky a rozložte na ricottu. V hrnci přiveďte vodu
1 zralé avokádo k varu. Vezměte si menší� misku nebo šálek, který vystelte potravinářskou
ricotta fólií� a doprostřed vyklepněte vejce. To opatrně zabalte do fólie a prováz-
zelené výhonky kem zavažte. Balí�ček vložte do vody, která má 80–90 °C, a nechte jej ve vodě
(ředkviček, hrášku…) asi 4–5 minut. Vejce pak rozbalte z fólie a dejte na avokádo. Vše ozdobte
čerstvě mletý pepř vrstvou zelených výhonků a osolte a opepřete. Můžete, ale také nemusí�te
sůl přiklopit vrchní�m dí�lem bulky.
zdravý
burger
zdravý
burger
21