Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22
grilovaná cuketa
s bylinkami
2 střední cukety
2 lžíce olivového oleje
stroužek česneku
100 g sýru feta nebo kozího sýru
2 lžíce najemno nasekaného čerstvého kopru
2 lžíce najemno nasekané petrželky
sůl a pepř
Cukety nakrájejte na zhruba centimetrová kolečka. Osolte je a nechte pár minut vy-
potit. Poté je utřete papí�rovou utěrkou. Olej smí�chejte s prolisovaným stroužkem
česneku, petrželkou a koprem a plátky cukety směsí� potřete.
Cuketu grilujte z obou stran 2–3 minuty, dokud nezměkne. Plátky nandejte na talí�ř
a posypte rozdrobeným sýrem, pří�padně čerstvými bylinkami. Osolte a opepřete.
22