Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19
Domácí
kokosová zmrzlina
1 a ½ hrnku kokosového mléka
⅓ hrnku javorového sirupu
1 a ½ lžíce vanilkového extraktu
čerstvé ovoce dle chuti
Všechny ingredience vyšlehejte
společně, aby se dobře propojily.
Směs pak nalijte do tvoří�tek na kokosová
led a nechte zmrznout. Zmrzlé
kostky pak rozmixujte v mixéru zmrzlina
a podávejte s čerstvým ovocem.
Mini Red velvet
150 g hladké mouky
180 g krupicového cukru
200 ml mléka
70 ml oleje
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
lžička vanilkového extraktu
2 lžíce kakaa
½ lžíce červeného potravinářského barviva
Krém:
130 g másla
100 g krémového sýru
75 g moučkového cukru
čerstvé ovoce
mini Mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a kakao v mí�se
Red velvet smí�chejte. Poté přidejte mléko, olej, vanilkový
extrakt a barvivo a metlou vše vymí�chejte v hlad-
ké těsto. To nalijte do forem na dortí�ky nebo na
cupcakes a pečte v troubě předehřáté na 180 °C
15–20 minut. Korpusy pak nechte vychladnout.
Změklé máslo a krémový sýr vyšlehejte, poté
přisypejte prosátý moučkový cukr a opět vyšle-
hejte. Korpusy rozří�zněte napůl a část krému
rozetřete mezi vrstvy korpusu, část nazdobte
navrch cukrářským sáčkem. Dortí�ky ozdobte čer-
stvým ovocem dle chuti a nechte odpočinout
v lednici.
19