Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19

Domácí
                 kokosová zmrzlina


                 1 a ½ hrnku kokosového mléka
                 ⅓ hrnku javorového sirupu
                 1 a ½ lžíce vanilkového extraktu
                 čerstvé ovoce dle chuti

                 Všechny ingredience vyšlehejte
                 společně, aby se dobře propojily.
                 Směs pak nalijte do tvoří�tek na                              kokosová
                 led a nechte zmrznout. Zmrzlé
                 kostky pak rozmixujte v mixéru                                zmrzlina
                 a podávejte s čerstvým ovocem.






















                                                                             Mini Red velvet

                                                                             150 g hladké mouky
                                                                             180 g krupicového cukru
                                                                             200 ml mléka
                                                                             70 ml oleje
                                                                             2 lžičky prášku do pečiva
                                                                             špetka soli
                                                                             lžička vanilkového extraktu
                                                                             2 lžíce kakaa
                                                                             ½ lžíce červeného potravinářského barviva

                                                                             Krém:
                                                                             130 g másla
                                                                             100 g krémového sýru
                                                                             75 g moučkového cukru
                                                                             čerstvé ovoce

                                                  mini                       Mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a kakao v mí�se
                                                  Red velvet                 smí�chejte.  Poté  přidejte  mléko,  olej,  vanilkový
                                                                             extrakt a barvivo a metlou vše vymí�chejte v hlad-
                                                                             ké těsto. To nalijte do forem na dortí�ky nebo na
                                                                             cupcakes a pečte v troubě předehřáté na 180 °C
                                                                             15–20 minut. Korpusy pak nechte vychladnout.
                                                                             Změklé  máslo  a  krémový  sýr  vyšlehejte,  poté
                                                                             přisypejte prosátý moučkový cukr a opět vyšle-
                                                                             hejte.  Korpusy  rozří�zněte  napůl  a  část  krému
                                                                             rozetřete  mezi  vrstvy  korpusu,  část  nazdobte
                                                                             navrch cukrářským sáčkem. Dortí�ky ozdobte čer-
                                                                             stvým  ovocem  dle  chuti  a  nechte  odpočinout
                                                                             v lednici.



                                                                                                                19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24