Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16

Jahodový




            galette














          Těsto:
          1 a ¾ hrnku hladké mouky
          ⅓ hrnku krupicového cukru
          ¼ hrnku kukuřičné mouky
          ½ hrnku másla
          ⅓ hrnku podmáslí
          špetka soli

          Náplň:
          3 a ½ hrnku jahod
          ¼ hrnku cukru
          lžíce kukuřičného škrobu
          lžíce vanilkového extraktu
          vejce na potření
          moučkový cukr na posypání












          Mouku smí�chejte s cukrem, kukuřičnou moukou, solí�, změklým máslem a podmáslí�m a vytvořte těsto. To zabalte do potravinové
          fólie a nechte alespoň třičtvrtě hodiny odpočinout v lednici. Jahody nakrájejte na menší� kousky a smí�chejte je s cukrem, kukuřičným
          škrobem a vanilkovým extraktem. Těsto vyjměte z lednice, rozválejte do placky a přeneste na plech vyložený pečicí�m papí�rem. Na
          těsto rozprostřete jahody, okraj v ší�ři zhruba 5 cm ponechte volný. Ten pak přehněte částečně přes jahody a jemně přitlačte. Okra-
          je potřete rozšlehaným vají�čkem a galette dejte péct do trouby vyhřáté na 175 °C zhruba na ¾ hodiny, dokud okraje nezezlátnou.
          Podávejte posypaný moučkovým cukrem.
       16
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21