Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14
Mandlové
řezy
Mandlové řezy
230 g hladké mouky, 350 g krupicového cukru, 6 vajec, 240 ml mléka, lžíce prášku do pečiva, špetka soli,
¾ hrnku másla, 2 lžíce oleje, lžíce mandlového extraktu
Krém: ½ hrnku másla, 150 g moučkového cukru, 110 g mandlové mouky, 2 vejce, 60 ml smetany ke šlehání,
lžíce mandlového extraktu, plátky mandlí
Mouku smí�chejte s práškem do pečiva a špetkou soli. V jiné mí�se vyšlehejte máslo, olej a cukr do světlé pěny. Postupně přidejte vejce
a mandlový extrakt. Poté pomalu zašlehávejte mouku s práškem do pečiva a mléko a vytvořte hladké těsto. To nalijte do vymazané
a vysypané kulaté nebo hranaté formy. Korpus pečte v troubě vyhřáté na 175 °C asi půl hodiny. Poté ho nechte vychladnout a připravte
krém. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem, pak zašlehejte mandlovou mouku, vejce, mandlový extrakt a smetanu.
Vychladlý korpus rozří�zněte a část krému namažte na jeho spodní� část. Tu přiklopte vrchní�m dí�lem a zbytek krému namažte navrch.
Ozdobte plátky mandlí� a nakrájejte na menší� kousky.
14