Page 10 - Magazín JIP Potraviny
P. 10

Vánoční
                                                                       muffiny

















              Vánoční muffiny
              Suroviny:
              225 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku, 225 g změklého másla, 225 g krupicového cukru, špetka soli,
              1 lžička vanilkového extraktu, 4 vejce, pokojové teploty, prošlehaná
              Na krém: 3 bílky, 165 g krupicového cukru, špetka soli, 230 g másla

              Postup:
              Předehřejte troubu na 175 °C. Dvanáct formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky. Prosejte mouku a kypřicí
              prášek. Máslo, cukr a sůl dejte do mísy, přidejte vanilkový extrakt a šlehejte do světlé pěny. Za vysokých otáček
              pomalu přilévejte rozšlehaná vejce. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem. Rozdělte
              těsto do košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Pečte 15–20 minut. Pak vyjměte z formy a nechte vychlad-
              nout na mřížce. Na krém dejte do mísy bílky, cukr a sůl. Mísy umístěte nad vodní lázeň na střední plamen a za
              stálého míchání nechte rozpustit cukr (bílky nesmějí projít varem). Mísu sundejte z vodní lázně a bílky vyšlehej-
              te do pevného sněhu. Poté do nich vmíchejte hnětacími metlami po částech máslo. Hotový krém přesuňte do
              cukrářského sáčku a nastříkejte na muffiny. Při zdobení muffinů se můžete krásně vyřádit. Použijte marcipán,
              nebo nazdobené mini perníčky.


       10
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15