Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13

slaný koláč
                    s chřestem













































           Slaný koláč s chřestem

           Těsto: 250 g hladké mouky, 120 g másla, 1 vejce,                                           2 lžíce vody, špetka soli
           Náplň: 200 g ricotty, 100 ml smetany ke šlehání, 2 vejce,                               100 g strouhaného parmezánu, svazek zeleného chřestu,
           100 g slaniny, špetka muškátového oříšku, sůl a pepř

           Mouku smí�chejte se solí� a máslem a vytvořte drobenku. Pak přidejte vejce a vodu a vytvořte těsto, které zabalte do fólie a dejte na
           alespoň půl hodiny odpočinout do lednice. Spodní� část chřestu odlomte a výhonky (kromě špičky) oloupejte. Vložte je do osolené
           vroucí� vody a povařte dvě až tři minuty, poté je dejte do ledové vody. Slaninu opečte na pánvi dozlatova. V misce smí�chejte ricottu,
           smetanu, vejce, strouhaný parmezán a koření�. Těsto rozválejte na placku o něco větší�, než je forma (počí�tejte s okraji), placku do ní�
           vložte, propí�chejte vidličkou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba deset minut. Poté na korpus nalijte směs ricotty, smetany,
           vajec a sýra, rovnoměrně rozprostřete chřest a slaninu. Koláč pak pečte zhruba půl hodiny dozlatova.

                                                                                                                13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18